Din cuprinsul articolului
28 de persoane diagnosticate cu COVID-19 (15 bărbați și 13 femei) au murit în ultima săptămână în România, iar 950 de pacienți infectați sunt internați în spitale, în acest moment. Toți pacienții decedați prezentau comorbidități, iar 5 dintre aceștia erau vaccinați.
Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) informează că, în săptămâna 1 – 7 mai, 39% dintre cazurile de COVID-19 au fost înregistrate în Bucureşti şi în judeţele Iaşi, Timiş, Sibiu şi Braşov.
În perioada de referinţă au fost înregistrate 3.463 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 şi au fost raportate 28 de decese la pacienţi cu COVID-19.
Potrivit raportului săptămânal de supraveghere, 50,6% dintre cazurile confirmate s-au înregistrat la persoane care nu s-au vaccinat anti-COVID. Dintre cei vaccinaţi care s-au îmbolnăvit, 51,7% erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de şase luni de la ultima doză.
41,4% din totalul deceselor s-au înregistrat în judeţele Buzău, Dâmboviţa, Bihor, Iaşi şi Mureş.
Conform INSP, de la începutul pandemiei şi până în prezent, 86,6% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 54,7% la bărbaţi. Dintre persoanele care au murit, 93,8% aveau cel puţin o comorbiditate asociată.
În intervalul 1 – 7 mai 2023 au fost efectuate 6.894 teste RT-PCR și 49.292 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 13.868.244 teste RT-PCR și 13.491.195 teste rapide antigenice.
COVID-19 nu mai reprezintă o urgenţă sanitară globală, a declarat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care a renunţat la nivelul maxim de alertă, un pas important către sfârşitul pandemiei care a ucis peste 20 de milioane de persoane şi a perturbat economia globală.
„Cu mare speranţă declar că Covid-19 nu mai reprezintă o urgenţă sanitară de interes global”, a anunţat vineri directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, estimând că pandemia a ucis „cel puţin 20 de milioane” de persoane, de aproape trei ori mai mult decât bilanţul oficial prezentat de organizaţia sa (6,9 milioane de persoane).
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…