Categories: Ştiri sănătate

În ce consta regimul alimentar a lui Nicolae Ceaușescu? Incredibil ce mânca acesta când pleca într-o deplasare peste hotare! Cine s-ar fi gândit la asta?!

Celebrul dictator Nicoale Ceaușescu avea acces la o mulțime de delicatese, însă celebrul lider nu avea deloc pretenții culinare. Acesta opta întotdeauna pentru produse tradiționale – naturale și cu proveniență de la țară.

Potrivit cunoscuților, dictatorul comunist cerea un anume preparat bucătarilor. Conform mărturiilor foștilor angajați, șeful statului adora tocana de găină, dar făcută într-un fel special. Mâncarea era compusă dintr-o găină întreagă, inclusiv cu cap, gheare și organe.

Nicolae Ceașescu își începea dimineața aproximativ la aceeși, servind micul dejun alături de soția sa, Elena. Prima masă a zilei consta în ouă fierte, o felie de șuncă sau brânză. Acesta nu consuma cafea, însă era un consumator înrăit de ceai cu lapte.

Deși nu iubea fructele în mod special, acesta consuma zilnic unn fresh de grapefruit, pentru un boost de energie.

Fostul dictator consuma frecvent borş de ştevie, lobodă, piure de urzici. Adesea, bucătarii îi preparau musca de legume cu ou şi smântână, friptură, dar şi salată de roşii cu brânză proaspătă.

Atunci când pleca în vizite de stat, Nicolae Ceaușescu refuza să mănânce din mâncarea gătită de bucătarii altor președinți pentru el, astfel că venea cu mâncarea lui la pachet, gătită de proprii angajați. Mai mult decât atât, acesta refuza chiar și apa ce îi era oferită, iar pentru a-și potoli setea prefera un suc din legume și fructe pe care-l bea doar cu paiul.

Mesele de sărbători cu mâncăruri tradiționale româești

“Nici nu se comparau rafinamentele culinare de acum cu aşa-zisele rafinamente de la mesele Ceauşeştilor, chiar dacă şi ei ar fi avut acces, să zicem, la fructe de mare. Dar nu le plăceau. Ei mâncau mâncăruri tradiţionale, sarmale, friptură, pui la ceaun, piftie, salată de boeuf, care oricum nu lipseau de la mesele de sărbătoare. Dacă lipseau era vai şi-amar! Lui Nicolae Ceauşescu îi mai plăceau în special preparatele tradiţionale din peşte: ciorba de peşte, plachia şi saramura. Dar marea lui pasiune rămâneau sarmalele. De băut se bea vin alb şi ţuică de prună, fiartă şi îndulcită. Tanti Lenuţa mai bea băuturi dulci, pentru femei, dar nu se îmbăta. Cam ăsta era meniul lor de ani de zile, la petreceri, la aniversări sau la Revelion” Mihaela Moraru, nepoata lui Nicolae Ceaușescu

 

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

6 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

7 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

7 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

8 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

8 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

8 ore ago

Citeste si: