Din cuprinsul articolului
În 2050 numărul de persoane cu Alzheimer o să ajungă la 153 de milioane. Deși nu există încă o modalitate definitivă de prevenire a bolii, cercetătorii știu că modificările stilului de viață și a stării generale de sănătate pot contribui la reducerea riscului unei persoane.
Cercetătorii de la Universitatea California – San Francisco (UCSF) au descoperit că modificările personalizate la stilul de viață și sănătate pot amâna și chiar preveni pierderea memoriei la persoanele cu un risc ridicat de boala Alzheimer.
În 2050 numărul de persoane cu Alzheimer o să ajungă la 153 de milioane
Cercetătorii estimează că numărul de persoane care trăiesc cu boala Alzheimer la nivel global va ajunge la 153 de milioane până în 2050.
Oamenii de știință lucrează în prezent la dezvoltarea unor noi metode de prevenire și tratament pentru acest tip de demență.
Deoarece cauza exactă a bolii Alzheimer nu este încă cunoscută. Nu există în prezent o modalitate definitivă de prevenire a bolii.
Cercetările anterioare arată că anumite modificări sănătoase ale stilului de viață pot ajuta la reducerea riscului de a dezvolta această afecțiune.
Metodele de prevenției includ o dietă sănătoasă, exerciții fizice regulate, suficient somn, menținerea conexiunilor sociale. Dar și gestionarea problemelor de sănătate precum hipertensiunea și diabetul care pot crește riscul pentru bolile cardiovasculare.
Cum se poate preveni pierderea memoriei?
Dr. Kristine Yaffe, vicepreședinte și profesor în Departamentele de Neurologie, Psihiatrie și Epidemiologie și Biostatistică la UCSF, și autorul principal al studiului, a declarat pentru Medical News Today efectele.
Au decis să studieze efectul unei abordări personalizate a sănătății și stilului de viață. Deoarece, deși clinicienii cunosc factorii de risc de stil de viață pentru boala Alzheimer, nu este clar dacă reducerea acestor factori duce la o îmbunătățire a cogniției.
,,Este dificil să determini oamenii să-și schimbe sănătatea și comportamentul”, a continuat Dr. Yaffe.
,,Ipoteza noastră a fost că o abordare personalizată, în care factorii de risc individuali ai persoanelor sunt evaluați. Nu este o soluție unică pentru toți.
Și persoana poate alege obiectivele și modalitățile de a-și îmbunătăți factorul de risc. De exemplu, somn, activitate fizică, angajament social. Am putea reduce riscul și acest lucru s-ar traduce într-o cogniție mai bună”.