Din cuprinsul articolului
Imre Kacskovics, imunolog, trage semnalul de alarmă și transmite că și varianta Omicron a coronavirusului poate provoca complicaţii severe în cazul nevaccinaților.
La persoanele nevaccinate şi varianta Omicron a coronavirusului poate provoca complicaţii severe – a afirmat Imre Kacskovics, decanul Facultăţii de Ştiinţele Naturii din cadrul Universităţii de Ştiinţe Eötvös Lóránd din Budapesta (ELTE).
Medicul imunolog a precizat pentru postul de radio Kossuth că noua sub-variantă (BA.2) a COVID-19, supranumită „Omicron invizibil” de unii oameni de știință, este mai contagioasă decât forma originală a Omicron (BA.1).
De aceea, specialistul a atras atenţia în mod repetat cu privire la importanţa vaccinării. În legătură cu medicamentul companiei Pfizer, care a primit aprobare zilele trecute, decanul a spus că acesta va putea fi administrat în spitale, sub formă de infuzie, în special pentru grupurile vulnerabile. Serul are efect dacă este utilizat din timp.
”Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 2 februarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 35.802 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 120 decese, dintre care 13 decese anterioare.” arată primele date ale bilanțului COVID-19 al zilei de 2 februarie 2022.
Pentru a limita răspândirea coronaviruslui nu sunt suficiente doar măsurile de protecţie sanitară, este importantă şi testarea încă de la primele suspiciuni de boală.
Potrivit specialiştilor, cele mai întâlnite simptome sunt: febra, tusea, senzaţia de oboseală, durerile musculare, de cap sau în gât, precum şi pierderea gustului sau a mirosului.
Autorităţile au făcut eforturi pentru a facilita accesul la testare, au fost deschise mai multe centre la care se pot prezenta cei simptomatici pentru recoltarea probelor.
O altă măsură a fost cooptarea medicilor de familie, astfel că numărul cabinetelor unde oamenii se pot testa este tot mai mare, depăşind, la ora actuală, 4.000.
Lista poate fi consultată pe pagina de internet a Ministerului Sănătăţii. Şi în judeţul Timiş se încearcă o extindere a capacităţii de testare în centrele de permanenţă, după cum anunţă prefectul Mihai Ritivoiu.
Mihai Ritivoiu: În cel mai scurt timp vom stabili organizarea acestora şi vom da date clare de contact, ore în care se poate merge, pentru ca omul să se poată testa. Este esenţial să ne testăm ca să prevenim în loc să combatem propagarea mai departe a virusului şi venim în sprijinul cetăţenilor ca să nu mai stea după ambulanţă, care fizic nu mai are cum să facă faţă numărului mare de cazuri.
Invitată recent la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D, Oana…
Vești bune pentru unii pensionari. Un proiect de lege care are în prim plan veniturile…
Semnificația ultimei cifre din CNP. Numerologul Mihai Voropchievici a arătat, la Antena 3, ce dezvăluie…
Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât…
Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului. Calviția și căderea părului sunt…
Diagnostic crunt pentru un actor celebru. Vestea că un mare actor american are cancer a…