Categories: Expertul zilei

Imunizarea populației. Adina Alberts: „Este medicamentul anti-covid cel mai aproape de a primi aprobările”. Despre ce este vorba?

Imunizarea populației. Adina Alberts: „Este medicamentul anti-covid cel mai aproape de a primi aprobările”. Despre ce este vorba?

Medicul Adina Alberts vorbește, într-un mesaj publicat pe contul său de Facebook, despre metodele de imunizare a populației pe care autoritățile din România ar trebui să le aibă în vedere.

„IMUNIZAREA PASIVĂ A POPULAȚIEI

Până la apariția vaccinului anti COVID 19, imunizarea populației s-ar putea face pasiv, prin două metode. Nu, nu ne referim la imunizarea în masă în care selecția naturală își spune cuvântul, iar cei mai tari supraviețuiesc, restul pier! Și nu mă refer nici la imunizarea activă care se face prin administrarea de vaccinuri antiCOVID19.
Este vorba de imunizarea PASIVĂ care se poate face prin administrarea de plasmă convalescentă de la pacienții care au fost bolnavi, s-au vindecat și au sintetizat în corpul lor anticorpi anti SARS-COV2. Donarea de sânge/ plasmă de la acești pacienți reprezentă în acest moment o șansă în plus pentru bolnavii cu tare asociate și care prezintă risc letal la infecția cu SARS-Cov2.
O altă variantă de imunizare pasivă o reprezintă anticorpii specifici monoclonali”, este de părere Alberts.

Imunizarea populației. Adina Alberts

Adina Alberts, chirurg estetician, a vorbit despre eficiența anticorpilor monoclonali împotriva HIV și Ebola. Prin urmare, aticorpii monoclonali ar fi una dintre cele două variante de imunizare a populației. Pe lângă administrarea de plasmă convalescentă de la pacienții care au fost bolnavi.
„CE SUNT ANTICORPII MONOCLONALI? Vă amintiți probabil de acel cocktail miraculos de anticorpi care l-a pus “pe picioare” pe Presedintele Trump în două zile?
Aceștia sunt niște proteine (imunoglobuline) care sunt obținute prin clonarea unui anticorp (de origine umană sau animală) selecționat prin inginerie genetică și identificat ca fiind cel mai bun, cel mai puternic, cel mai eficient în lupta împotriva unei boli. Anticorpii monoclonali se pot utiliza în lupta contra cancerului dar și împotriva unor boli infecțioase de tipul hepatitei C sau inflamatorii ca astmul bronșic sau boala Crohn. Există studii care evaluează eficiența anticorpilor monoclonali împotrivă HIV și Ebola”, a dezvăluit celebrul medic.

REGN-COV-2, o combinație de doi anticorpi monoclonali

Două companii de renume au anunțat descoperirea unui preparat pe bază de anticorpi monoclonali care ar inactiva eficient SARS-Cov2. Este vorba de REGN-COV-2, o  „combinație de doi anticorpi monoclonali, REGN10933 și REGN10987, care blochează virusul prin blocarea capacitații sale de a infecta celulele umane”.
„CÂND AR PUTEA FI DISPONIBILI PE PIAȚĂ ANTICORPII MONOCLONALI ANTI SARS-COV2?
Este de la sine înțeles că pandemia actuală a mobilizat cercetătorii de pretutindeni. Există studii ample în plină desfașurare și pentru sintetizarea de anticorpi monoclonali eficienți în lupta cu SARS-Cov2. Deja sunt două companii de renume care au anunțat că au descoperit anticorpi monoclonali care ar inactiva eficient SARS-Cov2.
Una dintre acestea este Regeneron Pharmaceuticals, iar preparatul se numește REGN-COV-2. Acesta este de fapt o combinație de doi anticorpi monoclonali, REGN10933 și REGN10987, care blochează virusul prin blocarea capacitații sale de a infecta celulele umane.
Compania americană Regeneron Pharmaceuticals a derulat multiple studiu, și în acest moment le derulează pe ultimele, pe cohorte de 2000 de voluntari din US dar și din UK. Rezultatele studiilor finalizate deja sunt încurajatoare, în toate situațiile REGN-COV-2 arătându-și eficacitatea.
Acesta este probabil “medicamentul” antiCOVID 19 cel mai aproape de a primi aprobările “Food and Drug Administration”. Și de a fi disponibil în practica medicală de pretutindeni, într-un interval de timp scurt cuprins între 2-5 luni!
Și NU! Nu e vaccin! Este un ser cu anticorpi împotriva Sars-cov 2 care neutralizează virusul existent în corp, la momentul injectării producând o imunitate pasivă de doar câteva zile, posibil 1-2 săptămâni”, a mai spus Adina Alberts.

Recent Posts

O nouă modificare la recalculare a pensiilor. Categoriile de pensionari care pot primi mai mulți bani

Recalcularea pensiilor ar putea suferi modificări importante, având în vedere o nouă propunere legislativă care…

3 ore ago

Cele mai frumoase persoane se nasc în această zodie, potrivit studiilor

Cea mai frumoasă zodie. Se pare că anumite trăsături ale frumuseții sunt influențate și de…

3 ore ago

Top cinci motive să vizitezi dermatologul toamna

Toamna e momentul perfect pentru tratamente laser – de la ștergerea tatuajelor și cicatricilor post-acneice,…

4 ore ago

O nouă majorare a pensiilor, programată pentru 1 octombrie pentru unii seniori

O nouă majorare a pensiilor, programată pentru 1 octombrie, aduce vești pozitive pentru mulți dintre…

4 ore ago

Primul semn prevestitor al bolii Alzheimer. Apare înaintea problemelor de memorie

Primul semn prevestitor al bolii Alzheimer. Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea…

5 ore ago

Pensionari, angajați pe sume uriașe la această companie

Pensionari, angajați pe sume uriașe la SC Citadin SA, o companie subordonată Primăriei Iași. Trei…

5 ore ago

Citeste si: