Categories: Ştiri sănătate

Imunizarea nu este singura metodă de a pune capăt pandemiei! Alexandru Rafila: „Trebuiau gândite şi altfel de măsuri. Cred că una dintre ele…”

România se confruntă cu al patrulea val al pandemiei de coronavirus. În acest sens, autoritățile își doresc să găsească tot mai multe măsuri eficiente pentur a limita răspândirea variantei Delta, care este responsabilă pentru declanșarea acestui val.

Vaccinarea este, într-adevăr, cea mai bună metodă de a pune capăt pandemiei. Cu toate acestea, dacă ar fi însoțită de alte măsuri anti-COVID, șansele de a elimina mai repede virusul din colectivitate ar crește în mod considerabil.

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, susține că există alte metode care ar putea facilita limitarea răspândirii virusului.

Alte măsuri pentru a limita răspândirea virusului

O soluție în acest moment, este în opinia lui Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, o intensificare a testării și recomandarea de purtare a măștii peste tot, și la evenimentele în aer liber, comunică RADOR.

„Situaţia nu este neașteptată, pentru că această creștere permanentă se înregistrează în ultimele șapte săptămâni consecutive. Înotdeauna dacă vrei să controlezi o epidemie, o pandemie și așa mai departe, iei măsuri în perioada inițială, când poți să controlezi creșterea numărului de cazuri, prin măsuri nemedicale ale lumii noi.

Sigur că vaccinarea este gold standard, dar având în vedere eşecul campaniei de vaccinare, trebuiau gândite şi altfel de măsuri.

Cred că una dintre ele în momentul de faţă ar trebui să fie intensificarea testării, pentru că în mod evident cu cât testezi mai mult şi depistezi persoanele infectate cu atât transmiterea se reduce, şi asta este una dintre el, şi cred că ar trebui măcar să existe o recomandare că la evenimentele publice cu un număr mare de persoane, chiar în aer liber, masca în continuare să fie una dintre soluţii.

Oamenii trebuie convinşi, nu trebuie neapărat obligaţi, dar lucrul ăsta trebuie să intre în obişnuinţa fiecăruia în perioada următoare. Până la urmă, nu cred că este aşa de complicat. Credibilitatea unei măsuri de sănătate publică este dată de seriozitatea și credibilitatea celor care o promovează”, susține Alexandru Rafila.

Recent Posts

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

2 minute ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

32 de minute ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

o oră ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

2 ore ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

2 ore ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

3 ore ago

Citeste si: