Categories: Stil de viaţă

Crezi că ești imun la coronavirus? Iată ce ar trebui să știi

Imunitatea la coronavirus după ce ai făcut boala nu este garantată. Experții în sănătate nu știu încă dacă devenim imuni la COVID-19 după ce trecem prin boală. Și dacă devenim imuni, nu știm cât de mult ar putea dura imunitatea.

Deocamdată, au existat doar câteva incidente de re-infecții confirmate. În unele cazuri, se pare că pacienții s-au re-infectat cu aceeași tulpină a virusului SARS-CoV-2, în timp ce alții s-au infectat a doua oară, dar  cu o tulpină ușor diferită a virusului.

Alte tipuri de coronavirusuri par să provoace o anumită imunitate. Studiile arată că oamenii sunt protejați împotriva coronavirusurilor care provoacă răceala comună până la un an după ce au avut o infecție. Și organismul uman are anticorpi împotriva coronavirusului SARS timp de până la 4 ani.

Imunitatea la coronavirus nu e garantată

Majoritatea persoanelor care s-au recuperat după COVID-19 dezvoltă anticorpi împotriva virusului. Dar până acum, nu există dovezi clare că  vor fi protejați împotriva virusului dacă sunt expuși din nou la el.

Un studiu publicat în revista Immunity a scos la iveală că persoanele care se recuperează chiar și din cazuri ușoare de COVID-19 produc anticorpi despre care se crede că protejează împotriva infecției timp de cel puțin 5 până la 7 luni și ar putea dura și mai mult de atât.

„Concluzionăm că anticorpii neutralizanți sunt produși în mod stabil timp de cel puțin 5-7 luni după infecția cu SARS-CoV-2”, a scris echipa de cercetători, condusă de Deepta Bhattacharya, imunobiolog la Universitatea din Arizona College of Medicine .

În Coreea de Sud, peste 160 de persoane au fost testați pozitiv din nou după ce și-au revenit după COVID-19. În China, între 5% -10% dintre pacienți s-au pozitivat, din nou, după ce și-au revenit, potrivit webmd.com. Nu este clar dacă:

  • Acești oameni s-au infectat din nou;
  • Virusul s-a reactivat în corpul lor după ce a stat o vreme în stare latentă sau
  • Rezultatele testului au fost eronate.

De aceea, e foarte important să repesctăm, cu strictețe, măsurile de siguranță, chiar dacă ne-am confruntat deja cu noul coronavirus.

Alte studii au arătat și că unele persoane pot avea o imunitate naturală la Covid, chiar dacă nu s-au mai confruntat cu acest virus, însă nu este clar încă ce a declanșat imunitatea.

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

1 minut ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

21 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

41 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: