Imunitatea de fier este atât de necesară ca scut de apărare în fața infecțiilor, bacteriilor, virusurilor.
Este VITAL să avem un stil de viață sănătos pentru a putea vorbi de imunitate. Și în acest stil de viață sănătos trebuie să includem superalimentele, vitaminele și mineralele.
În sezonul cald, mizăm pe verde. Din abundență salate cu frunze verzi, spanac, urzici, ștevie, leuștean, pătrunjel, mărar.
Alimentele crescute în mod natural sunt recomandate pentru menținerea unei sănătăți de fier, față de cele cultivate artificial sau transportate pe distanțe lungi. Legumele rădăcinoase ca sfecla, napul sau cartofii dulci ajută la sănătatea creierului și protejează împotriva bolilor de inimă și ficat și sunt încărcate cu fibră, minerale și vitaminele A, C, B6 și mangan.
Dovlecii conțin alfa și beta-caroten, vitamina A, vitamina C, vitamina E și multe fibre.
Include fructele în alimentație, mai ales cele bogate în antioxidanți, precum căpșunile, fructele de pădure, mere și pere.
Condimentele adăugate în mâncare, pe lângă un plus de savoare, sunt și o mină de aur pentru organism.
Folosește scorțișoara, pe lângă savoarea specifică, reglează zahărul din sânge, ajută circulația și reduce riscul bolilor de inimă.
Cuișoarele reduc durerile musculare, durerile de dinți și mențin respirația proaspătă.
Turmericul are proprietăți antiinflamatoare și îmbunătățește sănătatea creierului. Utilizat la gătit alături de piperul negru îi crește eficiența. Ghimbirul adăugat în limonadă sau în ceaiuri oferă un gust mai intens. Este plin de antioxidanți, combate greața și infecțiile fungice și ajută la îndepărtarea răcelii.
Oțetul de cidru de mere este un produs fermentat, bogat în probiotice, care stimulează digestia, protejează împotriva infecțiilor și crește nivelul de energie. În plus, este dressingul perfect pentru salatele cu legume.
Imunitatea de fier
Un sistem imunitar slăbit face organismul să fie vulnerabil la aproape orice tip de boală, în orice anotimp. Hidratarea este primul pas spre o imunitate de fier.
Nu uita să bei un minim de 2l de apă plată pe zi.
Vitamina D este, de asemenea, foarte importantă. Soarele verii ne ajută cel mai mult, dar și o dietă cu alimente bogate în vitamina D, cum ar fi somonul, macroul, tonul, sardinele, ciupercile și gălbenușurile de ou.
Suplimentele de magneziu maximizează absorbția vitaminei D3.
Și să nu uităm, un sistem imunitar puternic păstrează răcelile la distanță. Atenție, răcelile și gripa sunt cauzate de germeni, nu de temperaturile scăzute.