Din cuprinsul articolului
Potrivit MedicalNewsToday, la nivel global, mai mult de 55 de milioane de oameni au contractat virusul SARS-CoV-2. Cu toate acestea, cazurile confirmate de reinfectare sunt reduse, deși medicii susțineau inițial că imunitatea Covid-19 se diminuează considerabil după recuperare, în special la persoanele asimptomatice sau cu forme foarte ușoare.
Noul studiu sugerează că reinfectarea este rară datorită celulelor T ale sistemului imunitar. Acestea sunt un tip de celule care protejează majoritatea persoanelor recuperate timp de cel puțin 6 luni.
Cu toate acestea, studiul nu susține în mod direct că celulele T sunt cele responsabile pentru cazurile rare de reinfectare.
Studiul a fost efectuat în perioada martie-aprilie 2020, unde voluntarii asimpomatici, sau care prezentau forme ușoare spre moderate, au oferit cercetătorilor, lunar, probe de sânge.
După 6 luni, voluntarii încă prezentau în sânge celulele T care elimină virusul. Cu toate acestea, cercetătorii au observat diferențe între participanți. Persoanele care au manifestat simptome în timpul infecției aveau celule T cu 50% mai eficiente, față de participanții care au fost asimptomatici.
Studiul oferă o oarecare validare vaccinului. Cercetătorii își propun să recreeze același efect pe care îl au aceste celule împotriva virusului, asigurând imunitatea.
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…