Sezonul gripal 2020-2021. Vaccinarea antigripală explicată de specialiști
Platforma interactivă www.atlasgripal.ro se adresează populației din România, care va avea astfel, la dispoziție, o modalitate documentată de a ne informa corect, inclusiv de demontare a miturilor în ceea ce privește vaccinarea. Astăzi platforma devine accesibilă publicului, cu toate informațiile de care este nevoie pentru a lua deciziile cele mai corecte, cu precădere în familiile cu boli asociate sau cu istoric de sistem imunitar slab.
În cadrul unei conferințe online de lansare a platformei, medicii care au contribuit cu informații în platforma Atlasgripal au detaliat pentru public nevoia imperioasă de informații de calitate și de responsabilizare și mobilizare în ceea ce privește prevenirea gripei, cu atât mai mult în context pandemic.
Dr. Gindrovel Dumitra a vorbit despre importanța imunizării în context pandemic.
Cel mai mare pericol din acest moment îl reprezintă dezinformarea din spațiul rețelelor de socializare. Eficacitatea și siguranța sunt cele două aspecte majore de care părinții sunt interesați, atenționează medicul.
Vaccinarea este cel mai bun lucru pe care îl poți face, pentru a scădea morbiditatea, asigură medicul Gindrovel Dumitra. De asemenea, există două tipuri de vaccinuri antigripale disponibile: injectabil sau intranazal. De aceea, este nevoie ca fiecare familie să se consulte cu medicul, pentru a opta pentru cea mai bună variantă.
Dr Mihai Craiu reamintește: Vaccinarea antigripală este esențială cu COVID sau fără
Gripa afectează și poate evolua foarte sever, mai ales în sezonul în care există o suprapunere în context pandemic.
Și medicul Craiu reiterează că vaccinurile sunt sigure pentru copii și că ar trebui să milităm pentru vaccinarea antigripală. La copii, gripa este de mare impact, chiar și după vindecare, pot apărea infecții la copii, de impact major.
Care este momentul optim de vaccinare
Potrivit medicului Craiu, luna octombrie este cea mai recomandată pentru vaccinarea antigripală a copiilor, mai ales a celora care nu au fost niciodată vaccinați.
Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…
Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…