Sari la conținut

Important! Înlocuiți imediat murăturile în oțet cu cele de saramură, iată de ce!

gogonele
Sursă foto: EVZ
Gogonele in saramura

Important! Înlocuiți imediat murăturile în oțet cu cele de saramură, iată de ce! Murăturile, o variantă sănătoasă de a consuma legume iarna, sunt nelipsite de pe mesele românilor. În sare sau în oțet, toate sunt delicioase, însă medicii le recomandă pe cele în saramură. Iată de ce!

Cele mai sănătoase și mai recomandate de medici sunt cele în saramură, mai ales pe o masă îmbelșugată, deoarece tot ce înseamnă murătură în sare înseamnă probiotoce, explică pentru HotNews.ro nutriționistul Lygia Alexandrescu.

cand se pun muraturile
sursa foto: retete si vedete

Important! Înlocuiți imediat murăturile în oțet cu cele de saramură: „Tot ce înseamnă murătură în saramură înseamnă probiotice, înseamnă ajutor pentru colon și neutralizare a acidității”, arată Lygia Alexandrescu, consultant în nutriție sportivă, educație alimentară și comunicare nutrițională.

 Lygia Alexandrescu: Murăturile în saramură sunt „categoric” mai sănătoase

„Oțetul nu are ce căuta în viața noastră. Se umflă picioarele, faci celulită, dacă vorbim despre femei și nu ajută deloc la nivel renal.”, afirmă Lygia Alexandrescu.

Rețeta tradițională de gogonele în saramură

Rețetă gogonele murate în saramură. Fie că este vorba despre castraveți, ardei, varză sau gogonele, murăturile merg excelent pe post de garnitură.

Iată o rețetă simplă de gogonele murate în saramură. Ai nevoie de următoarele ingrediente: roșii, ardei capia verde, țelină, crenguțe de mărar și hrean, o lingură de sare, un litru de apă, 250 ml oțet, boabe de muștar.

 MOD DE PREPARARE

Spală legumele, curățe-le și așează-le în borcanele noi. Pune deasupra lor crenguțele de mărar. Într-o oală mare, fierbe zeama pentru murături. Pune o lingură de sare la fiecare litru de apă și 250 ml de oțet la fiecare opt litri de apă. Poți adăuga boabe de muștar. Toarnă zeama fierbinte peste legumele din borcan, imediat ce s-a topit sarea.

Ermetizează borcanele. Pune borcanele pe o tavă metalică pentru a se încălzi, fără a se sparge. Lasă borcanele să se răcească complet, apoi pune-le în cămară.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel