Categories: Stil de viaţă

Implantul mamar poate fi o necesitate în anumite cazuri şi nu un capriciu

Implanturile mamare se numără printre cele mai populare intervenţii de chirurgie estetică, atât în Statele Unite ale Americii, cât şi în Europa, arată statisticile furnizate de Societatea Internaţională de Medicină Estetică. În Marea Britanie, de exemplu, peste 33.000 de femei apelează în fiecare an la procedurile de mărire a sânilor, în timp ce în România medicii specialişti susţin că sunt efectuate anual maxim 8.000 de astfel de intervenţii.

Majoritatea femeilor se îndrepată către chirurgia estetică din dorinţa de a schimba ceva la înfăţişarea lor sau de a modifica o anumită parte a corpului care le nemulţumeşte. În lume, există milioane de femei nemulţumite de forma şi dimensiunile bustului lor, fapt care se reflectă asupra vieţii lor personale, profesionale şi sociale, deci nu este de mirare că procedurile de mărire a sânilor sunt la mare căutare în rândul reprezentantelor sexului frumos. Româncele nu fac excepţie, explică medicii specialişti în chirurgia estetică.

În general, oamenii merg în cabinetul chirurgului estetician pentru că vor să arate mai bine, să corecteze mici imperfecţiuni. Acest lucru este valabil şi pentru femeile care îşi doresc un bust cât mai generos”, a declarat dr. Cristian Niţescu, medic primar în chirurgie estetică, adăugând că procedurile de mărire a sânilor au ajutat o mulţime de femei să-şi recapete încrederea în propriile forţe şi, astfel, să ducă o viaţă împlinită.

Chirurgia estetică reprezintă în primul rând o alegere independentă, voluntară şi conştientă. Cu toate acestea, dr. Cristian Niţescu atrage atenţia asupra faptului că nicio intervenţie chirurgicală de înfrumuseţare nu trebuie făcută din curiozitate, din dorinţa de a fi la fel cu prietena X sau cu vedeta tv Y, sau la îndemnul prietenului/soţului, ci dintr-o necesitate, având la bază o motivaţie personală, o dorinţă proprie: „Implanturile mamare sunt recomandate atât în scop estetic, atunci când vorbim de sâni inexistenţi, de „bust plat”, cât şi în scop reconstructiv, în urma unei mastectomii. De asemenea, pot fi necesare după naştere, în combinaţie cu intervenţii de ridicare a sânilor sau pentru corectarea unor malformaţii congenitale. Sunt însă persoane care, deşi au sâni de dimensiuni medii, doresc un plus de volum. Astfel, fiecare chirurg plastician ar trebui să discute cu pacienta sa şi să stabilească exact care este motivaţia ei de a solicita această intervenţie, precum şi de a o sfătui ce dimensiuni sunt potrivite pentru un rezultat estetic, echilibrat şi care să nu fie vulgar.

Chirurgul estetician va analiza amănunţit constituţia fizică a pacientei, precum şi calitatea şi consistenţa glandei mamare, pentru a stabili dimensiunile potrivite şi forma optimă a noului bust.

Astfel, forma şi mărimea implanturilor potrivite sunt discutate de medicul estetician cu fiecare pacientă în parte. Pentru reuşita intervenţiei, este esenţial ca pacienta să ştie exact ce îşi doreşte şi să comunice medicului aşteptările sale cu privire la rezultatul final. De asemenea, este absolut necesar ca pacienta să aibă aşteptări realiste şi să înţeleagă exact informaţiile primite de la medicul ei.

Cheia unor sâni perfecţi, care să răspundă dorinţelor fiecărei persoane, este un mix între realizarea măsurătorilor corecte ale sânilor şi toracelui şi o bună comunicare între medic şi pacienta sa. O intervenţie de mărire de sâni reuşită înseamnă un bust armonios şi atrăgător, al cărui aspect să fie cât mai natural posibil, fără exagerări de niciun fel”, a mai adăugat dr. Cristian Niţescu.

Procedura de mărire a sânilor este o intervenţie chirurgicală, iar înainte de a apela la această tehnică de înfrumuseţare, orice femeie trebuie să ia în considerare atât riscurile, cât şi beneficiile oferite. Însă, în primul rând, fiecare femeie trebuie să se asigure că este sigură de decizia de a-şi modifica bustul, decizie care va implica şi alte operaţii în viitor.

Recent Posts

Mare atenție! Boli netratate care pot duce la cancer: Trebuie obligatoriu să mergem la MEDIC

Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…

19 minute ago

Acest mineral trebuie consumat pentru combaterea demenței. Nu trebuie să lipsească din aportul zilnic!

În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…

49 de minute ago

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Companiile și oamenii valoroși din sistemul sanitar din România

Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…

59 de minute ago

Cum să îți dai seama dacă ți s-au făcut vrăji: 3 semne de avertizare

Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…

o oră ago

Vine URGIA în România. Vremea o ia razna în zilele următoare! Prognoza ANM modificată

De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…

2 ore ago

E dezastru pentru ele! 3 zodii vor face o greșeală teribilă până la sfârșitul lunii noiembrie 2024

Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…

2 ore ago

Citeste si: