Impetigo este o boală de piele infecțioasă și extrem de contagioasă care se manifestă prin apariția unor vezicule roşii pe piele. Impetigo este determinat de două tipuri de bacterii: streptococul pyogenes sau de stafilococul auriu. Cu tratament, cu antibiotic boala se tratează și nu lasă urmări. Deși poate să apară la orice vârstă, de regulă afectează copiii mici.
Mai exact, impetigo este o afecțiune dermatologică care se manifestă prin vezicule roșii, acoperite de o crustă galben-maronie, care secretă lichid și se pot sparge. De asemenea, pot să apară în spatele urechii, în jurul gurii și a nasului. Aceste vezicule se pot sparge și pot supura. Boala afectează în principal bebelușii și copii și la ei veziculele apar în jurul nasului și a gurii. Impetigo infectează pielea deja lezată. De asemenea, s-a observat că este o boală cu tendință sezonieră, apare mai des vara.
Medicii susțin că boala dispare de la sine în 2-3 săptămâni de la apariție, însă antibioticele pot grăbi vindecate și împiedică, în același timp, contaminarea și altor persoane. Până la vindecare, este recomandat ca cel mic să fie izolat pentru că boala este extrem de contagioasă, cel puțin primele 48 de ore de la administrarea antibioticului prescris de medic.
Iată care sunt principalele simptome:
Factorii de risc ai bolii sunt:
Tratamentul constă în administrarea de antibiotic care va grăbi vindecarea. Dacă medicul prescrie un antibiotic local (creme, unguente), rănile sunt contagioase până când acestea se usucă. Însă, dacă va prescrie un antibiotic care se prescrie pe cale orală, atunci copil va fi contagios cam 24-48 de ore după administrarea acestuia.
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…