Categories: Stil de viaţă

De ce îmbătrânim prematur. Factorii care duc la accelerarea procesului de îmbătrânire

Procesul de îmbătrânire este unul firesc, natural, însă de cele mai multe ori, acesta apare mult mai repede decât vârsta biologică. Anumiți factori contribuie la accelerarea procesului de îmbătrânire al pielii. Iată ce poți face în acest sens.

Semnele îmbătrânirii premature sunt: scăderea masei musculare, apariția grăsimii abdominale, ridarea profundă, tulburări de memorie, scăderea apetitului sexual, apariția unor boli renale sau cardiovasculare.

Dormi puțin și uneori chiar te lupți cu insomniile, vara îți place să fii cât mai bronzată, tot timpul ești stresată, pe fugă, nu faci sport, consumi multe dulciuri zilnic, ești negativistă, pesimistă, ai o alimentație haotică bazată pe mâncare procesată, uneori chiar fast-food? Ei, dacă la toate aceste întrebări ai răspuns cu da, atunci este foarte posibil ca exact aceste obiceiuri să accelereze procesul de îmbătrânire al pielii. Dacă mai și fumezi, tabloul este complet, spun specialiștii.

Cu toate acestea și anumite boli pot avea ca efect secundar, de exemplu, îmbătrânirea pielii sau ridarea ei. Astfel, specialiștii spun că depresia, scleroza multiplă, diabetul zaharat, obezitatea pot fi factori favorizanți.

Pe de altă parte, spun specialiștii, persoanele care au o dietă sănătoasă, echilibrată, fac sport, dorm 8 ore pe noapte sunt frumoase și la exterior, au un ten care radiază de frumusețe și sănătate.

Grav este însă nu că treptat, treptat se pierde din frumusețea fizică, ci că îmbătrânirea prematură atrage după ea și o serie de afecțiuni. Mai exact, un stil de viața defectuos își va lăsa amprenta nu doar asupra fizicului, ci asupra organismului în general. Astfel, o persoană care fumează, bea alcool, nu doarme suficient, mănâncă haotic, nu face sport, este stresată, lucrează mult este la risc pentru afecțiuni cardiovasculare, boli ale sistemului imunitar, alergii, afecțiuni osteo-articulare, dar și anumite tulburări ale sistemului nervos.

De asemenea, o persoană care este tot timpul stresată este predispusă riscului de a avea probleme digestive precum: balonări, gastrită sau chiar ulcer, avertizează medicii. De asemenea, un nivel ridicat de stres poate perturba buna funcționare a glandei tiroide. În plus, va slăbi sistemul imunitar.

Recent Posts

Angela Similea și-ar fi pierdut casa din cauza datoriilor. Unde a ajuns să locuiască artista

La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…

25 de minute ago

Dana Budeanu s-ar fi căsătorit în secret cu fiul unui politician influent

Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…

56 de minute ago

Trucul care te ajută să previi formarea mucegaiului în borcanele de zacuscă

Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…

o oră ago

Aceste pensii vor fi recalculate după o nouă formulă – ce sume vor primi în plus beneficiarii

Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…

2 ore ago

Spitalul Județean Mehedinți, judecat pentru ucidere din culpă

La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…

2 ore ago

Decizia care i-a salvat viața unui român în mijlocul inundațiilor din Spania. „Altfel n-aș fi supraviețuit”

Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…

3 ore ago

Citeste si: