Ierburi care luptă împotriva colesterolului mărit. Ameliorează spasmele mușchilor vasculari

Plantele au numeroase efecte benefice asupra mediului înconjurător și asupra sănătății noastre. Unele ierburi sunt folosite cu succes pentru a scădea tensiunea arterială și colesterolul.

Efecte benefice ale plantelor asupra vaselor de sânge

„Ierburile vasodilatatoare ameliorează spasmele mușchilor vasculari, previn formarea plăcilor sclerotice, întăresc pereții vaselor de sânge, îi fac mai elastici, normalizează nivelul colesterolului, îmbunătățesc circulația sângelui și calmează nervii”, spune fitoterapeutul  Svetlana Tkachenko.

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Plante recomandate ca măsuri preventive

„Aceste plante nu sunt utile doar ca medicamente eficiente, ci sunt recomandate și ca măsuri preventive”, spune expertul și explică că acestea sunt mușețelul și valeriana.

Rădăcină de valeriană, beneficii pentru inimă

Pentru a întări și, cel mai important, pentru a accelera procesul de scădere a colesterolului, expertul recomandă fierberea rădăcinii de valeriană cu gura de diavol din plante, care ameliorează tensiunea.

Pentru a pregăti un decoct, trebuie să amestecați rădăcina de valeriană și buza diavolului în cantități egale (de obicei 15 grame fiecare) și să le fierbeți timp de o jumătate de oră într-o baie de apă. Apoi lăsați lichidul la infuzat timp de două ore.

Decoctul se ia timp de 10 zile, câte o lingură de patru ori pe zi.

Muşeţelul ajută la relaxare

Proprietățile antiinflamatorii ale acestei plante sunt cunoscute. Dar un decoct din florile sale ajută la relaxare și, de asemenea, dilată vasele de sânge și scade tensiunea arterială. În patologiile cauzate de tonusul cardiac, ameliorează anxietatea.

Pentru a pregăti un remediu, preparați pur și simplu ceai de mușețel: patru linguri de materie primă la 200 ml de apă fiartă.

Svetlana Tkachenko mai spune că plantele medicinale care dilată vasele de sânge includ ginkgo biloba, isopul, melisa, menta, floare de tei și calota Baikal. În ceea ce privește proprietățile medicinale ale mușețelului, acestea includ și:

Calmant – Colina din musetel imbunatateste sinteza acetilcolinei.

Stimularea imunității – Acidul ascorbic este considerat unul dintre principalele în menținerea imunității. Vitamina C nu este sintetizată în organism, de aceea este necesar să se monitorizeze consumul din norma zilnică.

Când neurotransmițătorii creierului funcționează adecvat, ritmurile circadiene se adaptează și dispar problemele de somn și anxietatea.

Antialergenic – Mușețelul este în cea mai mare parte considerată o plantă hipoalergenică, deși, desigur, există și excepții. Dar, pe lângă faptul că mușețelul în sine nu provoacă reacții, poate afecta manifestările alergice în raport cu alte componente.

 

Recent Posts

Ei sunt pensionarii care primesc în plus 50% din pensia totală, de la 1 ianuarie 2025

Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…

21 de minute ago

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

51 de minute ago

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

o oră ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

2 ore ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

2 ore ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

3 ore ago

Citeste si: