Din cuprinsul articolului
Nu mai știi ce să mănânci la prânz? Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de fitness, vine cu trei idei simple și extrem de delicioase. Piept de pui cu sos de muștar Dijon, salată cu creveți și sardine cu sparanghel, ardei si salata asortată.
Carnea de pui este bogată în nutrienți importanți precum proteine, niacine, seleniu și fosfor. 85 de grame de piept de pui conțin:
Creveții sunt foarte bogați în proteine, pe lângă faptul că este sărac în grăsimi și carbohidrați. Aceste caracteristici le fac alimente ideale pentru a pierde în greutate, deoarece fiecare 100 de grame de creveți oferă doar 0,80 grame de grăsime și 110 kilocalorii.
Conserva de sardine este deseori recomandată de nutriționiști. Numită și „sursă de multivitamine naturale” și unul dintre puținele alimente conservate cu adevărat sănătoase, sardinele sunt recomandate a fi consumate de două ori pe săptămână. Acest pește gras este o sursă bogată de fier și nu ar trebui să lipsească de pe mesele românilor, mai ales în anotimpul rece.
1. Piept de pui cu sos de muștar Dijon
„Idee pentru prânz – piept de pui cu sos de muștar Dijon, salata asortată cu măr și struguri și pâine coaptă cu usturoi și puțin unt. 600 de kcal și nenumărate layers de textura și aroma. Pentru salata am folosit oțet balsamic și ulei de măsline,
2. Salata cu creveti
„The salad princess strikes again – salata iceberg, morcov, roșii cherry, ardei gras pentru salata, cu o vinegreta din muștar cu boabe, oțet balsamic, sare și piper, iar pentru creveți am folosit paprika, condiment Tajin (piper cayenne, paprika, lime și praf de ghimbir) și puțin unt. 500 kcal , super yumm”, a mai spus ea.
3. Sardine cu sparanghel, ardei si salata asortată
„Un prânz ca o zi de vara. Azi am o zi înfiorător de încărcată și intensa și ma așteaptă vreo 12 ore de munca. Un webinar pentru una din companiile cu care colaborez, apoi ședințe foarte solicitante cu echipa mea, consilieri cu clientele, mai am de generat dietele pentru weekend și sa creez conținutul pentru campaniile de pe februarie. Pe la 11 simteam cum se acumulează tensiunea și îmi creste anxietatea, respiram sacadat și nivelul meu de presiune era la vote maxime. Mi-am luat o ora sa gătesc și sa mananc ceva bun iar faptul ca mi-am dus atenția către a face ceva cu mainile mi-a coborât nivelul de anxietate. Acum e mult mai simplu sa ma reîntorc la activitățile mele, simt ca îmi controlez stresul si am reușit sa ma autoreglez, plus ca am si mâncat ceva absolut delicios – sardine cu sparanghel, ardei si salata asortată . Super bun, ușor de făcut si foarte sănătos”, recomandă nutriționista.
V-ați uitat vreodată la ceas de mai multe ori în timpul zilei exact la 11/11?…
Într-un nou studiu, oamenii de știință americani au descoperit o legătură între viteza de îmbătrânire…
Medicul nutriționist Mihaela Bilic face o serie de recomandări părinților pentru o imunitate mai bună…
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a publicat în premieră o listă care cuprinde 17 agenţi…
Sam Parnia, profesor asociat la Langone Medical Center din cadrul Universității din New York, a…
Este dificil să ne gândim la o boală mai amenințătoare decât cancerul cerebral. Cu toate…