Din cuprinsul articolului
Idei sănătoase pentru micul-dejun. Quinoa este un aliment care conține un profil nutrițional excepțional. Prin urmare, încorporarea lui în dietă aduce diferite beneficii.
Quinoa este un aliment care a câștigat popularitate datorită proprietăților nutritive pe care le oferă. Deși utilizarea lui este obișnuită în salate și rețete pentru prânz, există cei care preferă să-l consume în alte momente ale zilei. Vrei să afli câteva idei pentru a consuma quinoa la micul dejun?
Din fericire, încorporarea acestui aliment în prima masă a zilei este o sarcină simplă. Tot ce trebuie să faci este să înveți să-l combini cu alte ingrediente sănătoase, cum ar fi unele fructe, lactate și semințe, scrie MejorconSalud.
Acesta este unul dintre cele mai populare mic dejun datorită caracterului său practic. Are de obicei mai multe versiuni în care unele ingrediente sunt adăugate sau schimbate. În acest caz, această rețetă conține următoarele.
Ingrediente
Pas cu pas
Idei sănătoase pentru micul-dejun. Puneți brânza bătută și cacao amară într-o cratiță. Se amestecă până când totul este omogen. Adăugați îndulcitor după gust și bateți din nou.
Odată gata, tăiați banana în felii și tocați sau zdrobiți migdalele. Amesteca aceste ingrediente impreuna cu quinoa fiarta si la final adauga-le ca topping peste branza.
Quinoa combinată cu fructe de pădure roșii este un adevărat răsfăț. De asemenea, dacă vrei să nu mai faci clătite obișnuite, vei adora această opțiune.
Ingrediente
Pas cu pas
Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să procesezi quinoa fiartă (trebuie să fie uscată sau, în lipsă, bine scursă) împreună cu ovăzul și praful de copt. Poți face tot acest amestec în blender.
După ce obțineți o făină, adăugați oul și îndulcitorul. Porniți din nou aparatul pentru câteva minute.
Puneți acest amestec într-un alt recipient, adăugați praful de copt și zmeura. Se integrează cu o furculiță și se gătește acest amestec într-o tigaie de clătite timp de 2 sau 3 minute pe fiecare parte.
Budinca clasică de chia este o opțiune de mic dejun sănătoasă pe care majoritatea oamenilor au încercat-o. Acum aceeași rețetă, dar cu quinoa, este și mai delicioasă.
Ingrediente
Pas cu pas
Într-o ceașcă sau un borcan de sticlă, puneți semințele de chia împreună cu laptele sau băutura vegetală. Lăsați acest amestec să se umfle.
Cand amestecul are o consistenta gelatinoasa se adauga cele doua linguri de quinoa fiarta, indulcitorul si se amesteca.
Răciți la frigider în timp ce curățați și tăiați piersicile. La final, asezam bucatile de fructe in interiorul borcanului si decoram cu fulgii de cocos.
Puteți da o notă diferită cu scorțișoară măcinată sau cu câteva picături de esență de vanilie pentru a obține o altă aromă.
In general, batoanele pe care le stie toata lumea sunt cele clasice care se fac cu fulgi de ovaz. Totuși, cele cu quinoa sunt și mai delicioase. Le poti prepara si insoti cu o cana de lapte sau cafea.
Ingrediente
Pas cu pas
Într-un platou, zdrobiți banana cu o furculiță. Apoi adăugați lingura de miere, fulgi de ovăz, praf de copt și quinoa fiartă. Se amestecă până când aluatul este omogen.
La final, asezam acest preparat intr-un vas plat uns cu unt si adaugam afinele, distribuindu-le uniform in aluat.
Gatiti la cuptor la foc mediu timp de 20 de minute sau pana devin crocante. În final, tăiați batoanele și savurați.
Pe 5 noiembrie, credincioșii îi cinstesc pe Sfinții Mucenici Galaction și Epistimi, considerați ocrotitori ai…
În timp ce statul într-un picior poate părea un joc din copilărie, acesta poate dezvălui…
O masă caldă pentru copiii din zone defavorizate. Centrele E.G.A.L. oferă copiilor din comunități vulnerabile…
Secretul unei vieți bune. Prof. Dr. Vlad Ciurea a dezvăluit care este secretul unui trai…
De când se știe, Liz Long, 57 de ani, s-a luptat cu alimentele și digestia.…
Pentru o parte dintre nativi, următoarea perioadă poate să aducă modificări importante și provocări puternice…