Din cuprinsul articolului
Idei sănătoase pentru micul-dejun. Quinoa este un aliment care conține un profil nutrițional excepțional. Prin urmare, încorporarea lui în dietă aduce diferite beneficii.
Quinoa este un aliment care a câștigat popularitate datorită proprietăților nutritive pe care le oferă. Deși utilizarea lui este obișnuită în salate și rețete pentru prânz, există cei care preferă să-l consume în alte momente ale zilei. Vrei să afli câteva idei pentru a consuma quinoa la micul dejun?
Din fericire, încorporarea acestui aliment în prima masă a zilei este o sarcină simplă. Tot ce trebuie să faci este să înveți să-l combini cu alte ingrediente sănătoase, cum ar fi unele fructe, lactate și semințe, scrie MejorconSalud.
1. Brânză bătută cu fructe, cacao și quinoa
Acesta este unul dintre cele mai populare mic dejun datorită caracterului său practic. Are de obicei mai multe versiuni în care unele ingrediente sunt adăugate sau schimbate. În acest caz, această rețetă conține următoarele.
Ingrediente
- 3 linguri de quinoa fiartă (60 g)
- 1 banană
- 5 migdale.
- 200 cc de brânză bătută.
- Miere sau alt îndulcitor după gust.
- 1 linguriță de pudră de cacao amară (2,5 g).
Pas cu pas
Idei sănătoase pentru micul-dejun. Puneți brânza bătută și cacao amară într-o cratiță. Se amestecă până când totul este omogen. Adăugați îndulcitor după gust și bateți din nou.
Odată gata, tăiați banana în felii și tocați sau zdrobiți migdalele. Amesteca aceste ingrediente impreuna cu quinoa fiarta si la final adauga-le ca topping peste branza.
2. Clatite cu zmeura și quinoa
Quinoa combinată cu fructe de pădure roșii este un adevărat răsfăț. De asemenea, dacă vrei să nu mai faci clătite obișnuite, vei adora această opțiune.
Ingrediente
- 1 cană de quinoa fiartă (200 g).
- 1 mână de zmeură (60 g).
- 3/4 cană de fulgi de ovăz instant (150 g).
- 1 lingurita de praf de copt (3 g).
- 1 ou.
- 2 linguri de miere sau zahăr (30 g).
Pas cu pas
Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să procesezi quinoa fiartă (trebuie să fie uscată sau, în lipsă, bine scursă) împreună cu ovăzul și praful de copt. Poți face tot acest amestec în blender.
După ce obțineți o făină, adăugați oul și îndulcitorul. Porniți din nou aparatul pentru câteva minute.
Puneți acest amestec într-un alt recipient, adăugați praful de copt și zmeura. Se integrează cu o furculiță și se gătește acest amestec într-o tigaie de clătite timp de 2 sau 3 minute pe fiecare parte.
3. Budinca de quinoa
Budinca clasică de chia este o opțiune de mic dejun sănătoasă pe care majoritatea oamenilor au încercat-o. Acum aceeași rețetă, dar cu quinoa, este și mai delicioasă.
Ingrediente
- 2 linguri de seminte de chia (30 g).
- 2 linguri de quinoa fiartă (40 g).
- 1/2 cană de lapte degresat sau orice băutură vegetală (125 ml).
- 1 piersică
- Stevia sau alt îndulcitor.
- 1 lingura de fulgi de cocos (15 g).
- Esență de vanilie sau pudră de scorțișoară (opțional).
Pas cu pas
Într-o ceașcă sau un borcan de sticlă, puneți semințele de chia împreună cu laptele sau băutura vegetală. Lăsați acest amestec să se umfle.
Cand amestecul are o consistenta gelatinoasa se adauga cele doua linguri de quinoa fiarta, indulcitorul si se amesteca.
Răciți la frigider în timp ce curățați și tăiați piersicile. La final, asezam bucatile de fructe in interiorul borcanului si decoram cu fulgii de cocos.
Puteți da o notă diferită cu scorțișoară măcinată sau cu câteva picături de esență de vanilie pentru a obține o altă aromă.
4. Batoane de quinoa cu afine
In general, batoanele pe care le stie toata lumea sunt cele clasice care se fac cu fulgi de ovaz. Totuși, cele cu quinoa sunt și mai delicioase. Le poti prepara si insoti cu o cana de lapte sau cafea.
Ingrediente
- 1 mână de afine.
- 1 banană coaptă.
- 6 linguri de quinoa fiartă (120 g).
- 6 linguri de fulgi de ovaz instant (90 g).
- 1 lingurita de praf de copt (3 g).
- 1 lingura de miere sau zahar (15 g).
Pas cu pas
Într-un platou, zdrobiți banana cu o furculiță. Apoi adăugați lingura de miere, fulgi de ovăz, praf de copt și quinoa fiartă. Se amestecă până când aluatul este omogen.
La final, asezam acest preparat intr-un vas plat uns cu unt si adaugam afinele, distribuindu-le uniform in aluat.
Gatiti la cuptor la foc mediu timp de 20 de minute sau pana devin crocante. În final, tăiați batoanele și savurați.