Din cuprinsul articolului
Diabetul nu trebuie să fie un impediment pentru cei care au această afecțiune când vine sărbătorile. Trebuie doar să țină cont de anumite lucruri. Felurile de mâncare trebuie alese cu grijă. Iată ce pot consuma de sărbători!
Când diabetul se instalează în viața unei persoane, problemele par că vin pe bandă rulantă. Cu toate astea, și diabeticii pot sărbători așa cum își doresc Nașterea Domnului. Există însă o condiție: grija la alimentele consumate și moderația.
În plus, e foarte important, spun specialiștii, ca accentul să se pună în special pe fructe și legume.
Daca suferiți de diabet, aveți grijă ca sarmalele să fie din carne ușoară, de pasăre sau curcan, nu de porc, iar cantitatea de orez să fie mică. Cel mai indicat este să consumați friptură la cuptor sau la grătar, cu puțin ulei de măsline.
Un lebăr și cârnat din carne slabă se poate consuma în cantități moderate. Garnitura de fasole verde cu usturoi e cea mai bună recomandare pentru diabetici.
Nu aveți glicemia în termeni normali? Asta nu înseamnă că nu puteți avea salată de boeuf pe masa de Crăciun. Doar că aceasta nu trebuie să aibă cartofi mulți și maioneza clasică. În plus, puteți combina legumele cu iaurt sau smântână și puține grăsimi și veți avea o salată incredibil de bună.
Gustați din toate alimentele care nu conțin foarte mult zahăr. De Crăciun, desertul nu trebuie să lipsească de pe masa celor suferinzi de diabet. Dar optați pentru cel făcut în casă, fără zahăr ci cu îndulcitori sau la prăjituri cu fructe, cu blat de bezea, realizate tot cu îndulcitori.
Ca băuturi, sunt indicate sucurile de fructe făcute în casă și totul la cantitate moderată, dar vă puteți delecta și cu vinuri slabe.
Specialiștii recomandă 3-4 pahare bărbaților și 2-3 pahare femeilor. Medicii vă recomandă să nu beți niciodată alcool pe stomacul gol pentru că duce la scăderea nivelului de glucoză din sânge și poate crește riscul apariției unei hipoglicemii.
O recomandare adresată tuturor este să facem mișcare zilnic. Dacă sunt sărbători, nu înseamnă că trebuie să fiți mai puțini activi ca de obicei. Nu uitați să faceți mișcare zilnic și nu renunțați niciodată la plimbare, indiferent cum e vremea.
Invitată recent la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D, Oana…
Vești bune pentru unii pensionari. Un proiect de lege care are în prim plan veniturile…
Semnificația ultimei cifre din CNP. Numerologul Mihai Voropchievici a arătat, la Antena 3, ce dezvăluie…
Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât…
Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului. Calviția și căderea părului sunt…
Diagnostic crunt pentru un actor celebru. Vestea că un mare actor american are cancer a…