Din cuprinsul articolului
Deserturi de post: Gogoși de post – Rețetă fără dospire
Ingrediente pentru aluat:
- 200 g margarina
- 240 ml lapte de soia
- 3 linguri ulei
- 550 g faina
- 300 g zahar
- 1 lingura praf de copt
- 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
- un praf sare
Ingrediente pentru umplutura si servire: gem/crema de ciocolata, zahar pudra
Mod de preparare:
Topeste margarina cu uleiul si laptele de soia intr-o cratita. Separat, combina faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si praful de sare.
Toarna ingredientele lichide in cele uscate si amesteca pana obtii un aluat usor lipicios.
Ia cate 1-2 linguri de compozitie, intinde aluatul usor cu degetele pe un blat infainat, pune o lingurita din umplutura preferata la mijloc (gem, crema de ciocolata, crema de vanilie, etc).
Strange marginile aluatului in jurul compozitiei si lipeste-le cat mai bine.
Prajeste gogosile in baie de ulei cateva secunde pe fiecare parte, pana devin aurii. Scoate-le si trece-le prin zahar pudra inainte de servire.
Alte idei de deserturi:
- Plăcintă cu dovleac
- Prăjitura tăvălită
- Plăcintă cu mere
- Mere coapte la cuptor