Sari la conținut

Ibalgin forte 400mg, 12 comprimate filmate

Sursă foto: Reuters

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect, deoarece el contine informatii importante pentru dumneavoastra.

Acest medicament este disponibil fara prescriptie medicala. Cu toate acestea, este necesar sa luati Ibalgin Forte cu atentie, pentru a obtine cele mai bune rezultate.

–                 Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.

–                 Intrebati farmacistul daca aveti nevoie de mai multe informatii sau sfaturi.

–                 Trebuie sa va prezentati la medic daca simptomele dumneavoastra se inrautatesc sau nu se imbunatatesc dupa 7 zile.

–                 Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

 

 In  acest  prospect  gasiti:

1.              Ce este Ibalgin Forte si pentru ce se utilizeaza

2.              Inainte sa luati Ibalgin Forte

3.              Cum sa luati Ibalgin Forte

4.              Reactii adverse posibile

5.              Cum se pastreaza Ibalgin Forte

6.              Informatii suplimentare

 

1.              CE ESTE IBALGIN FORTE SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA?

 

Ibalgin Forte este un medicament care face parte din clasa antiinflamatoarelor si antireumaticelor nesteroidiene, derivati de acid propionic. Ibalgin Forte este indicat pentru:

–                 tratamentul afectiunilor reumatismale acute sau cronice: reumatism articular inflamator sau degenerativ, reumatism extraarticular;

–                 tratamentul simptomatic al afectiunilor dureroase: cefalee, migrena (tratament si profilaxie), dureri dentare, dureri menstruale, dureri osteo-articulare si musculare (inclusiv tendinite, bursite, luxatii, entorse);

–                 tratamentul simptomatic al febrei.

2.              INAINTE SA LUATI IBALGIN FORTE Nu luati Ibalgin Forte daca:

–                 daca sunteti alergic (hipersensibil)la ibuprofen, acid acetilsalicilic, alte antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) sau la oricare dintre celelalte componente ale Ibalgin Forte;

–                 ati avut bronhospasm, rinita, urticarie asociate cu administrarea acidului acetilsalicilic sau altor antiinflamatoare nesteroidiene;

–                 aveti sau ati avut ulcer gastro–duodenal, hemoragii gastro-intestinale, colita ulceroasa;

–                 aveti insuficienta renala severa sau insuficienta hepatica severa;

–                 aveti insuficienta cardiaca severa;

–                 aveti lupus eritematos sistemic sau alte colagenoze;

–                 sunteti gravida, in ultimele 3 luni de sarcina;

–                 doriti sa-l administrati unui copil cu varsta sub 12 ani, deoarece la aceasta varsta sunt necesare alte forme farmaceutice.

 

Aveti grija deosebita cand luati Ibalgin Forte

–                 Daca aveti boli active ale tractului gastro-intestinal sau ati avut astfel de boli in trecut, deoarece la unii pacienti care au fost tratati cu ibuprofen au fost raportate hemoragii gastro-intestinale ocazional severe, ulceratii peptice. In aceste cazuri medicamentul trebuie administrat sub stricta supraveghere medicala;

–                 Daca aveti sau ati avut bronhospasm (cu precadere daca acesta a fost ca urmare a administrarii de medicamente);

–                 Daca aveti boli renale si/sau hepatice sau cardiace. Medicul va va efectua periodic examene clinice si analize de laborator, mai ales daca este necesar un tratament de lunga durata;

–                 Daca aveti sau ati avut insuficienta cardiaca, retentie de fluide sau hipertensiune arteriala;

–                 Daca aveti sau ati avut tulburari de coagulare a sangelui sau daca sunteti tratati cu anticoagulante.

 

Daca in cursul tratamentului cu Ibalgin Forte aveti tulburari de vedere, trebuie sa intrerupeti administrarea de Ibalgin Forte si sa vi se efectueze un examen oftalmologic.

Medicamente precum Ibalgin Forte se pot asocia cu un risc usor crescut de aparitie a atacului de cord („infarct miocardic”). Riscurile de orice tip sunt mai probabile la doze mari si in cazul tratamentului de lunga durata. Nu depasiti doza si durata de 7 zile recomandata pentru tratament.

Daca aveti probleme cardiace, accident vascular cerebral in trecut sau considerati ca ati putea fi in situatie de risc din cauza acestor afectiuni (de exemplu, daca aveti hipertensiune arteriala, diabet zaharat, valori crescute ale colesterolului din sange sau sunteti fumator) trebuie sa discutati despre tratament cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul.

Daca aveti nelamuriri, va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra sau farmacistului.

 

Ce trebuie sa evitati cand luati acest medicament?

Unele medicamente care sunt anticoagulante (actioneaza impotriva coagularii sangelui) (de exemplu acid acetilsalicilic/aspirina, warfarina, ticloplidina), unele medicamente care actioneaza impotriva tensiunii arteriale crescute (inhibitori de enzima de conversie a angiotensinei de exemplu captopril, medicamentele blocante ale beta receptorilor, antagonistii de angiotensina II) si chiar alte medicamente pot afecta sau pot fi afectate de tratamentul cu ibuprofen. Prin urmare cereti sfatul medicului inainte de a utiliza ibuprofen impreuna cu alte medicamente.

 

Utilizarea altor medicamente

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

 

Ibuprofenul (substanta activa din Ibalgin Forte ) nu trebuie utilizat in acelasi timp cu medicamente ce contin acid acetilsalicilic sau cu alte antiinflamatoare nesteroidiene (AINS).

Ibuprofenul nu trebuie utilizat in acelasi timp cu:

–                 medicamente folosite in tratamentul tensiunii arteriale crescute;

–                 medicamente folosite pentru a reduce formarea cheagurilor de sange;

–                 medicamente ce reduc riscul accidentelor vasculare cerebrale (medicamente ce contin ticlopidina);

–                 medicamente folosite in tratamentul epilepsiei si convulsiilor (medicamente ce contin fenitoina);

–                 medicamente folosite pentru tratarea starilor psihotice sau a modificarilor de dispozitie (medicamente ce contin litiu);

–                 medicamente ce contin corticoizi sau metotrexat.

 

Sarcina si alaptarea

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

 

In primele 5 luni de sarcina utilizarea Ibalgin Forte se va face numai daca este absolut necesar si numai la indicatia clara a medicului si sub stricta lui supraveghere.

In ultimul trimestru de sarcina, administrarea ibuprofenului este contraindicata.

Deoarece ibuprofenul si metabolitii sai se excreta in laptele matern, ca masura de precautie se recomanda evitarea administrarii Ibalgin Forte in timpul alaptarii.

 

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Ibalgin Forte influenteaza capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje prin reactiile adverse pe care le poate determina: somnolenta, ameteli sau depresie.

 

Informatii importante privind unele componente ale Ibalgin Forte

Eritrozina (E 124), unul dintre componentele Ibalgin Forte poate provoca reactii alergice.

3.              CUM SA LUATI IBALGIN FORTE

 

Adulti si copii cu varsta peste 12 ani

Dureri: un comprimat filmat in doza unica sau la nevoie, pana la 3 comprimate filmate pe zi

Stari febrile: un comprimat filmat de 3 ori pe zi.

 

Doza maxima recomandata este de 3 comprimate filmate pe zi.

Comprimatele filmate se inghit intregi, cu putina apa, preferabil in timpul meselor.

Se recomanda ca durata tratamentului sa nu depaseasca 7 zile.

La copii cu varsta sub 12 ani se recomanda utilizarea altor forme farmaceutice, adecvate varstei.

Daca luati mai mult decat trebuie Ibalgin Forte

Daca ati luat mai multe comprimate filmate de Ibalgin Forte decat trebuie, contactati-l imediat pe medicul dumneavoastra sau adresati-va celui mai apropiat spital.

Daca uitati sa luati Ibalgin Forte

Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

 

4.              REACTII ADVERSE POSIBILE

 

Ca toate medicamentele, Ibalgin Forte poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

In general, Ibalgin Forte este bine tolerat de majoritatea persoanelor. Totusi, pot sa apara urmatoarele reactii adverse: durere sau disconfort gastric, greata, ulcer gastric, scaun colorat in negru, eruptii trecatoare pe piele, mancarime, inrautatirea astmului bronsic, respiratie suieratoare inexplicabila sau dificultati in respiratie, tulburari hepatice si renale, dureri de cap, somnolenta, ameteli si tulburari ale auzului, si, rareori, eruptii cutanate, mancarimi ale pielii insotite de descuamarea pielii, umflarea fetei, a gatului si a limbii.

Administrarea de Ibalgin Forte, ca si a altor medicamente antiinflamatoare, se poate asocia cu un risc usor crescut de aparitie a atacului de cord („infarct miocardic”) sau a accidentului vascular cerebral.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

 

5.              CUM SE PASTREAZA IBALGIN FORTE

 

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original.

Nu utilizati Ibalgin Forte dupa data de expirare inscrisa pe cutie (dupa EXP.). Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

6.              INFORMATII SUPLIMENTARE

Ce contine Ibalgin Forte

–                 Substanta activa este ibuprofenul. Un comprimat filmat de Ibalgin Forte contine ibuprofen 400 mg.

–                 Celelalte componente sunt:

Nucleu: amidon de porumb, amidon pregelatinizat, amidon glicolat de sodiu (tip C), acid stearic, talc, dioxid de siliciu coloidal anhidru

Film: hipromeloza, macrogol 6000, talc, dioxid de titan (E 171), eritrozina (E 124), simeticona emulsie SE 4.

Cum arata Ibalgin Forte si continutul ambalajului

Comprimate filmate de culoare violet-rosie, cu diametrul de 12,2 mm.

Ibalgin Forte este disponil in cutii cu un blister din PVC/Al a 12 comprimate filmate.

 

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si producatorul

 

ZENTIVA k.s.

U kabelovny 130, 102 37 Praga 10 Dolni Mecholupy

Republica Ceha

 

Pentru orice informatii despre acest medicament, va rugam sa contactati reprezentantii locali ai

detinatorului autorizatiei de punere pe piata:

 

Acest prospect a fost aprobat in Ianuarie, 2011

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel