Din cuprinsul articolului
Iaurtul contine vitamine si minerale precum calciu, potasiu, zinc, vitaminele A, B2, proteine. Compoziția include și milioane de microorganisme, care, după ce intră în tractul intestinal, creează un mediu favorabil creșterii bacteriilor benefice, suprimă bacteriile dăunătoare și mențin un sistem digestiv și imunitar sănătos.
Deși acest produs are multe beneficii pentru sănătate, necesită totuși o dietă rațională și un consum la momentul potrivit pentru a obține rezultate bune.
Potrivit prof. Nguyen Thi Lam, există un moment bun pentru a consuma acest produs. Expertul dezvăluie și beneficiile acestui aliment fermentat dacă este consumat la 1 oră după masa principală, la micul dejun, la cină sau înainte de antrenament.
La o oră după masa principală
Acesta este momentul în care bacteriile benefice din produsul lactat depășesc cu ușurință mediul aspru al stomacului pentru a deveni mai eficiente în susținerea îmbunătățirii funcției intestinale. Sucul gastric este diluat și pH-ul echilibrat în acest moment, dar bacteriile benefice din produs au cele mai bune condiții de creștere.
Persoanele care slăbesc și urmează o dietă pot mânca acest aliment pentru micul dejun cu câteva fructe, semințe, cereale pentru a obține o gustare menținând în același timp o nutriție bună. Dacă alegi iaurt, vei obține un mic dejun hrănitor, cu conținut scăzut de calorii, care nu numai că te menține în forma dorită, dar este și foarte sănătos.
Înainte de a merge la sală- sportul provoacă adesea durere musculară. Consumul produsului în cauză va ajuta organismul să obțină calciul, carbohidrații, proteinele și bacteriile benefice necesare pentru o recuperare mai rapidă. Mai ales după un antrenament, energia va fi scăzută, așa că consumul de lapte acru ajută la compensarea nivelurilor de energie pierdute.
Prof. Lam recomandă ca adulții să mănânce 1-2 linguri din acest aliment pe zi pentru a avea grijă de sănătatea sistemului digestiv în special și pentru a le îmbunătăți starea generală de bine.
În plus, expertul îi sfătuiește pe consumatori să aleagă mărci fără adaos de zahăr. Acest produs cu acid lactic trebuie păstrat la o temperatură între 4 și 8 grade Celsius pentru a păstra bacteriile benefice din compoziția sa.
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…