Categories: Stil de viaţă

Iaurt: în ce moment al zilei este bine să-l consumi

Din cuprinsul articolului

Iaurtul contine vitamine si minerale precum calciu, potasiu, zinc, vitaminele A, B2, proteine. Compoziția include și milioane de microorganisme, care, după ce intră în tractul intestinal, creează un mediu favorabil creșterii bacteriilor benefice, suprimă bacteriile dăunătoare și mențin un sistem digestiv și imunitar sănătos.

Deși acest produs are multe beneficii pentru sănătate, necesită totuși o dietă rațională și un consum la momentul potrivit pentru a obține rezultate bune.

Când trebuie să consumi iaurt?

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Potrivit prof. Nguyen Thi Lam, există un moment bun  pentru a consuma acest produs. Expertul dezvăluie și beneficiile acestui aliment fermentat dacă este consumat la 1 oră după masa principală, la micul dejun, la cină sau înainte de antrenament.

La o oră după masa principală

Acesta este momentul în care bacteriile benefice din produsul lactat depășesc cu ușurință mediul aspru al stomacului pentru a deveni mai eficiente în susținerea îmbunătățirii funcției intestinale. Sucul gastric este diluat și pH-ul echilibrat în acest moment, dar bacteriile benefice din produs au cele mai bune condiții de creștere.

Persoanele care slăbesc și urmează o dietă pot mânca acest aliment pentru micul dejun cu câteva fructe, semințe, cereale pentru a obține o gustare menținând în același timp o nutriție bună.  Dacă alegi iaurt, vei obține un mic dejun hrănitor, cu conținut scăzut de calorii, care nu numai că te menține în forma dorită, dar este și foarte sănătos.

Înainte de a merge la sală- sportul provoacă adesea durere musculară. Consumul produsului în cauză va ajuta organismul să obțină calciul, carbohidrații, proteinele și bacteriile benefice necesare pentru o recuperare mai rapidă. Mai ales după un antrenament, energia va fi scăzută, așa că consumul de lapte acru ajută la compensarea nivelurilor de energie pierdute.

Prof. Lam recomandă ca adulții să mănânce 1-2 linguri din acest aliment pe zi pentru a avea grijă de sănătatea sistemului digestiv în special și pentru a le îmbunătăți starea generală de bine.

În plus, expertul îi sfătuiește pe consumatori să aleagă mărci fără adaos de zahăr. Acest produs cu acid lactic trebuie păstrat la o temperatură între 4 și 8 grade Celsius pentru a păstra bacteriile benefice din compoziția sa.

 

Recent Posts

Cum să îți dai seama dacă ți s-au făcut vrăji: 3 semne de avertizare

Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…

19 minute ago

Vine URGIA în România. Vremea o ia razna în zilele următoare! Prognoza ANM modificată

De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…

49 de minute ago

E dezastru pentru ele! 3 zodii vor face o greșeală teribilă până la sfârșitul lunii noiembrie 2024

Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…

o oră ago

Cele mai bune remedii naturale pentru a scăpa de mirosul vaginal neplăcut

Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…

2 ore ago

Ei sunt pensionarii care primesc în plus 50% din pensia totală, de la 1 ianuarie 2025

Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…

2 ore ago

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

3 ore ago

Citeste si: