Din cuprinsul articolului
Hipocrate: Fie ca hrana să îți fie medicament și medicamentul hrana. Iată fructul necesar pentru prevenirea cancerului
Știi de celebra vorbă a lui Hipocrate, tatăl medicinei moderne, „Fie ca hrana sa iti fie medicament si medicamentul hrana”. E ca și cum te-ai duce la farmacia ta proprie, dinăuntrul tău, atunci când mănânci și crezi că mâncarea îți va face bine, îți va aduce sănătate, vindecare.
Așadar, suntem ceea ce mâncăm. Auzim des această propoziție, dar, în același timp, rareori ne gândim cât de adevărată este.
Un fruct poate fi folosit pentru prevenirea cancerului
Și deși oamenii de astăzi se străduiesc pentru un stil de viață din ce în ce mai sănătos, mulți încă nu știu ce produse ne afectează organismul.
În acest context, Antonina Starodubova, nutriționist, a împărtășit un fapt puțin cunoscut. Și anume, că un fruct poate fi folosit pentru prevenirea cancerului.
Este vorba despre rodie. Potrivit expertului, beneficiile acestui fruct sunt potrivite nu numai pentru prevenirea cancerului, ci și pentru bolile de inimă și bolile autoimune.
„Acest fruct incredibil de sănătos are proprietăți antiinflamatorii, diuretice, astringente și antiseptice”, a spus medicul.
Ea a menționat că rodia conține o cantitate semnificativă de fier, vitaminele B1, B2, B6, C, precum și acid pantotenic și folic. Potrivit specialistului, toate ajută sistemul nervos.
„Consumul regulat de rodie ajută la prevenirea cancerului, a bolilor cardiace și autoimune. Este mai bine să folosiți fructe proaspete, acestea pot fi consumate separat sau adăugate în salate, preparate din legume, carne și carne de pasăre”, adaugă el.
Experții sfătuiesc să alegeți fructe proaspete, fără crăpături și pete maronii. Nu trebuie să mâncați fructe cu pete gălbui și maronii pe piele: acesta poate fi un semn de putrezire în interior.