Categories: Ştiri sănătate

Iată de ce nu ar trebui să folosiți folie de aluminiu pentru resturile de mâncare! Cum ar trebui să ambalăm corect mâncarea?

Se pare că folia de aluminiu nu este ideală pentru depozitarea resturilor de mâncare. Iată de ce și ce ar trebui să utilizați în schimb.

Resturile refrigerate durează de obicei până la patru zile dacă  sunt sigilate și depozitate corect. Pentru majoritatea oamenilor, acoperirea unei farfurii cu folie de aluminiu și punerea acesteia în frigider este o modalitate rapidă și ușoară de a păstra alimentele. Cu toate acestea, împachetarea alimentelor într-o foaie de folie de aluminiu este, de asemenea, o modalitate ușoară de a vă expune riscurilor pentru sănătate. Cu siguranță este timpul să treceți la cele mai sigure modalități de împachetare a mâncării.

De ce nu ar trebui să folosiți folie de aluminiu pentru resturile de mâncare?

La fel cum avem nevoie de aer pentru a respira, bacteriile au nevoie de aer pentru a se dezvolta. Unele bacterii precum stafilococul și Bacillus cereus, care provoacă boli de origine alimentară, produc toxine care nu sunt distruse de temperaturile ridicate de gătit. Când o masă caldă este lăsată afară la temperatura camerei timp de mai mult de două ore, bacteriile cresc rapid, potrivit Departamentului de Sănătate de Stat din Washington.

Mâncare în folie de aluminiu

Folosirea foliei de aluminiu pentru a acoperi alimentele prezintă același risc, deoarece nu etanșează complet alimentele de aer.

„Bacteriile se înmulțesc mai repede în prezența aerului, deci trebuie să aveți cutiile necesare sau să împachetați corect mâncarea. Altfel, mâncarea nu va rezista” , a spus specialista în nutriție și dietă Linsday Malone, pentru Reader’s Digest.

Cum ar trebui să împachetăm corectele resturile alimentare?

1. Depozitați-le în recipiente etanșe pentru a accelera procesul de răcire și pentru a ține bacteriile departe de mâncare

2. Asigurați-vă că băgați mâncarea la frigider după cel mult două ore. Lactatele și carnea sunt predispuse în special la bacterii.

3. Aruncați mâncarea care a stat mai mult de două ore afară.

4. Aveți grijă la alimentele pe care nu trebuie să le depozitați în frigider.

Recent Posts

Spitalul de Recuperare Medicală `Sfântul Sava` – premiat de Capital Top 100 Performeri în Sănătate

La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…

9 minute ago

Simptome ale demenței care apar în viața de zi cu zi. Mulți le ignoră până e prea târziu

Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…

29 de minute ago

Predicția din 1995 a lui Bill Gates care s-a adeverit: de ce nimeni nu a luat-o în serios

În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…

59 de minute ago

Pacient cu cancer intestinal: ‘Am crezut că am un hemoroid’

Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…

o oră ago

Excelența în medicină, premiată la Gala Capital. Prof. Dr. Vladimir Ciurea, lider și vizionar în neurochirurgia pediatrică

Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…

2 ore ago

Zodii care încheie un ciclu karmic greu, care a durat 16 ani. Intră într-o nouă eră a vieții lor

Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…

2 ore ago

Citeste si: