Din cuprinsul articolului
Iată ce se va întâmpla cu corpul tău dacă mănânci în mod regulat varză murată, un „super-aliment” fermentat care are un efect benefic asupra diferitelor păr ale corpului și poate afecta procesele digestive.
Acest „super-aliment” poate fi un plus grozav la dieta ta. Ajută la îmbunătățirea digestiei, la creșterea imunității și la sănătatea pielii, dar ar trebui să-i controlați consumul datorită conținutului ridicat de sodiu. Începeți cu porții mici, astfel încât corpul să se adapteze treptat.
Beneficii pentru sănătate
O porție (1 cană) de varză murată conține 4 grame de fibre, care ajută la îmbunătățirea digestiei și a mișcărilor intestinale regulate. Nutriționiștii au explicat că fibra insolubilă, bogată în varză murată, acționează ca o substanță care ajută la eliminarea deșeurilor din organism.
Varza murată este un aliment fermentat care conține bacterii benefice care ajută la restabilirea echilibrului microbiomului intestinal. Potrivit nutriționiștilor, consumul acestui aliment are un efect pozitiv atât asupra sănătății intestinale pe termen scurt, cât și pe termen lung.
Varza murată este o sursa excelenta de vitamina C, care joaca un rol important in mentinerea sistemului imunitar. Vitamina C, împreună cu alți antioxidanți, ajută la reducerea inflamației și la îmbunătățirea sănătății generale.
Vitamina C conținută în varza murată promovează producția de colagen, ceea ce face pielea mai strânsă și mai elastică. De asemenea, protejează pielea de radicalii liberi și daunele UV, ceea ce ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire.
Potrivit specialiștilor, 1 cană de varză murată conține 27 de calorii, 6 grame de carbohidrați, 4 grame de fibre și 21 mg de vitamina C. Este, de asemenea, bogată în fier, vitamina K și folat, ceea ce o face un nutritiv, cu conținut scăzut de calorii.
Deși varza murată este sănătoasă pentru majoritatea oamenilor, poate să nu fie recomandată celor care suferă de intoleranță la histamină sau sunt alergici la varză. Persoanele cu hipertensiune arterială ar trebui să aibă grijă și din cauza conținutului ridicat de sare.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…