Iată ce se întâmplă cu corpul tău când mănânci fast food. Cu siguranță nu știai!

Consumul de mâncare fast food este ca și cum ai oferi organismului tău o infecție bacteriană, potrivit unor noi cercetări asupra modului în care dieta bogată în grăsimi afectează sistemul imunitar.

Oamenii de știință au descris alimentele bogate în grăsimi și calorii drept „dieta occidentală”. Potrivit unui studiu, publicat în Cell, când șoareciiau fost introduși în regim, alimentele bogate în grăsimi „au indus inflamație sistemică” care a persistat chiar și după ce șoarecii au revenit la dieta normală.

Alimentele conțineau multe grăsimi și zahăr și nu prea multe fibre. Când un șoarece le mănâncă, răspunsul inflamator al sistemului său imunitar era asemănător cu ceea ce ar face în prezența unei infecții bacteriene.

Iată ce se întâmplă cu corpul tău când mănânci fast food. Cu siguranță nu știai!

„Dieta nesănătoasă a dus la o creștere neașteptată a numărului anumitor celule imunitare din sângele șoarecilor”, a spus cercetătoarea Anette Christ, într-un comunicat de la Universitatea din Bonn din Germania.

Deși inflamația s-a disipat odată ce dieta nesănătoasă a fost înlocuită cu una mai bună, modificările genetice legate de un răspuns imunitar agresiv pe care l-a adus dieta occidentală au rămas.

Acest tip de efect persistent nu este nemaiauzit: corpul folosește un fel de „memorie” a experiențelor sale trecute pentru a se proteja mai bine în viitor, deși acele experiențe trecute sunt adesea lucruri precum infecțiile.

Când apare un agent patogen periculos, acesta deblochează amintirile sistemului imunitar, astfel încât apărarea organismului să poată genera un răspuns mai rapid și mai eficient.

Noua cercetare extinde acest concept la alimentele cu valoare nutritivă slabă

Fast food-ul determină astfel organismul să recruteze rapid o armată uriașă și puternică”, au explicat cercetătorii.

Potrivit oamenilor de știință, a avea un sistem imunitar mai stimulat ar putea avea consecințe asupra sănătății pe drum, cum ar fi diabetul și problemele cardiace.

„Bazele unei diete sănătoase trebuie să devină o parte mult mai proeminentă a educației decât sunt în prezent”, a spus cercetătorul Eicke Latz în declarație.

„Numai astfel putem imuniza copiii într-un stadiu incipient împotriva tentațiilor industriei alimentare. Copiii au de ales ce mănâncă în fiecare zi. Ar trebui să le dăm posibilitatea să ia decizii conștiente cu privire la obiceiurile lor alimentare”, a mai spus acesta.

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

8 minute ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

28 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

47 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: