Categories: Ştiri sănătate

Iată ce alimente trebuie să consumi dacă nu mai dai randament şi nu te poţi concentra

Ne putem spori capacitatea cognitivă a creierului şi dobândi o mai mare putere de concentrare în zilele în care ne mobilizăm mai greu consumând anumite alimente.

Hidratarea nu trebuie însă nici ea neglijată, fără această resursă vitală creierul neputând funcţiona. Indispensabilă, alături de apă putem să consumăm şi ceai verde, care nu doar hidratează, ci ne dă o stare de bine întreaga zi.

Dacă vreţi să aveţi mai multă energie şi să vă concentraţi mai uşor la locul de muncă, ţineţi deci cont de alimentaţie.

Creierul are nevoie de câteva vitamine  fără de care nu poate funcţiona la capacitate maximă.

Este vorba despre vitaminele esenţiale K, B, C şi E, precum şi acidul folic. Toate acestea  se găsesc în avocado, dar şi în afine (vitaminele C, K).

Una dintre cele mai nutritive plante pentru creier rămâne însă sfecla roşie datorită antioxidanţilor pe care îi conţine.

O veste bună pentru iubitorii de ciocolată, însă numai pentru  cea neagră! Facem o alegere bună dacă optăm pentru cea care are minimum 70% cacao, întrucât aceasta conţine flavonoide, care reduc riscul de accident vascular cerebral şi îmbunătăţesc circulaţia sangvină cerebrală.

Şi nucile sunt bune pentru circulaţia fluxului sanguin, ceea ce permite o mai bună oxigenare a creierului şi deci o funcţionare mai optimă.

De asemenea, uleiul virgin de măsline este recomandat pentru probleme de momorie asociate procesului de îmbătrânire, dar are beneficii şi în deficienţele de învăţare.

Beneficiile consumului de spanac, dar şi de crucifere au fost dovedite de mai multe studii la care au  participat persoane care le consumau frecvent.  Bogat în luteină antioxidantă, spanacul consumat regulat protejează împotriva declinului cognitiv.

Nu trebuie, de asemenea, să ignorăm nici usturoiu, întrucât acesta oferă organismului o mai mare rezistenţă la stres şi inflamaţia asociată bolilor neurologice.

Putem adăuga la lista alimentelor benefice funcţionării creierului şi somonul datorită acizilor graşi Omega-3, cu un important rol în funcţiile cognitive, stimulând memoria şi protejând împotriva bolii Alzheimer.

Mai multe condimente îşi aduc şi ele contribuţia la menţinerea bunei funcţionări a creierului nostru.

Printre acestea amintim turmenicul, care are proprietăţi antiinflamatoare, încetineşte degradarea neuronilor şi ajută la îmbunătăţirea memoriei.

Rozmarinul, care protejează împotriva neurodegenerării datorită acidului carnosic pe care îl conţine sau salvia, cunoscută şi ea ca stimulent pentru memorie.

Recent Posts

Mare atenție! Boli netratate care pot duce la cancer: Trebuie obligatoriu să mergem la MEDIC

Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…

1 minut ago

Acest mineral trebuie consumat pentru combaterea demenței. Nu trebuie să lipsească din aportul zilnic!

În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…

31 de minute ago

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Companiile și oamenii valoroși din sistemul sanitar din România

Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…

41 de minute ago

Cum să îți dai seama dacă ți s-au făcut vrăji: 3 semne de avertizare

Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…

o oră ago

Vine URGIA în România. Vremea o ia razna în zilele următoare! Prognoza ANM modificată

De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…

2 ore ago

E dezastru pentru ele! 3 zodii vor face o greșeală teribilă până la sfârșitul lunii noiembrie 2024

Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…

2 ore ago

Citeste si: