Iată câte boli ține la distanță! Ne dă și o stare de bine

Din cuprinsul articolului

Iată câte boli ține la distanță! Ne dă și o stare de bine. Avocado este foarte bun la gust și poate fi consumat în salate, smoothies sau diverse preparate.

Puteți adăuga avocado în salate

Printre fructele cu beneficii incredibile pentru sănătate, se numără și avocado.

”Există o zicală care spune că Suntem ceea ce mâncăm și asta definește foarte bine legătura dintre alimentație și starea generală a organismului.

Practic, cu cât consumăm mai multe alimente calitative, bogate în nutrienți, în vitamine și minerale, cu atât ne așteptăm ca starea de sănătate și starea de bine să fie mai valoroase, mai importante, să fie mai prezente.

Însă există și o serie de alimente care păcălesc organismul cum că ar fi sănătoase, datorită aditivilor și compoziției lor, și acelea oferă o stare de bine pe moment, când le consumăm, însă ulterior fac rău organismului și ajungem să ne simțim rău și să nu mai experimentăm acea stare

de bine și de bucurie”, a explicat dr. Alexandru Popa, medic specialist diabet, nutriție și boli metabolice, la ”Tinerețe fără bătrânețe” de la Digi 24.

Protejează inima

Avocado scade riscul de a dezvolta boli cardiovasculare și boli coronariene. De pildă, un studiu recent  arată că două porții de avocado pe săptămână protejează inima.

Studiul a inclus peste 110.000 bărbați și femei din Statele Unite care au fost urmăriți timp de 30 de ani, a demonstrat că un consum de 2 porții de avocado pe săptămână au redus riscul bolilor cardiovasculare cu 16% și al bolii coronariene cu 21%.

Concluzia a fost publicată recent în Journal of the American Heart Association de către o echipă formată din specialişti de la Harvard Medical School şi instituţii afiliate.

Reduce riscul de AVC

De-a lungul a 30 de ani, cercetătorii americani au urmărit evoluţia stării de sănătate a peste 68.780 de femei cu vârste cuprinse între 30 și 55 de ani și peste 41.700 de bărbați cu vârste între 40 și 75 de ani. Toți participanții la studiu lucrau în domeniul sanitar.

La începutul cercetării, în istoricul medical al acestora nu se aflau cazuri de cancer, boli coronariene și accident vascular cerebral. De-a lungul timpului, cercetătorii au identificat 9.185 de evenimente de boală coronariană și 5.290 de accidente vasculare cerebrale.

Specialiştii au evaluat dieta participanților prin intermediul unor chestionare de frecvență alimentară oferite la începutul studiului, apoi la fiecare patru ani.

Cercetătorii au calculat aportul de avocadoprin intermediul unei întrebări despre cantitatea și frecvența consumării acestuia. O porție echivalează cu jumătate de fruct, notează dcmedical.ro.

Recent Posts

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

17 minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

38 de minute ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

57 de minute ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

o oră ago

Bill Gates face o nouă profeţie terifiantă: O altă mare problemă va lovi omenirea

Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…

2 ore ago

Tradiții și superstiții de Mihail și Gavril: ce NU AI VOIE să faci pe 8 noiembrie! Te urma ghinionul

Pe 8 noiembrie, românii sărbătoresc Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, care sunt considerați ocrotitori ai…

2 ore ago

Citeste si: