Din cuprinsul articolului
Iată câte boli ține la distanță! Ne dă și o stare de bine. Avocado este foarte bun la gust și poate fi consumat în salate, smoothies sau diverse preparate.
Printre fructele cu beneficii incredibile pentru sănătate, se numără și avocado.
”Există o zicală care spune că Suntem ceea ce mâncăm și asta definește foarte bine legătura dintre alimentație și starea generală a organismului.
Practic, cu cât consumăm mai multe alimente calitative, bogate în nutrienți, în vitamine și minerale, cu atât ne așteptăm ca starea de sănătate și starea de bine să fie mai valoroase, mai importante, să fie mai prezente.
Însă există și o serie de alimente care păcălesc organismul cum că ar fi sănătoase, datorită aditivilor și compoziției lor, și acelea oferă o stare de bine pe moment, când le consumăm, însă ulterior fac rău organismului și ajungem să ne simțim rău și să nu mai experimentăm acea stare
de bine și de bucurie”, a explicat dr. Alexandru Popa, medic specialist diabet, nutriție și boli metabolice, la ”Tinerețe fără bătrânețe” de la Digi 24.
Protejează inima
Avocado scade riscul de a dezvolta boli cardiovasculare și boli coronariene. De pildă, un studiu recent arată că două porții de avocado pe săptămână protejează inima.
Studiul a inclus peste 110.000 bărbați și femei din Statele Unite care au fost urmăriți timp de 30 de ani, a demonstrat că un consum de 2 porții de avocado pe săptămână au redus riscul bolilor cardiovasculare cu 16% și al bolii coronariene cu 21%.
Concluzia a fost publicată recent în Journal of the American Heart Association de către o echipă formată din specialişti de la Harvard Medical School şi instituţii afiliate.
Reduce riscul de AVC
De-a lungul a 30 de ani, cercetătorii americani au urmărit evoluţia stării de sănătate a peste 68.780 de femei cu vârste cuprinse între 30 și 55 de ani și peste 41.700 de bărbați cu vârste între 40 și 75 de ani. Toți participanții la studiu lucrau în domeniul sanitar.
La începutul cercetării, în istoricul medical al acestora nu se aflau cazuri de cancer, boli coronariene și accident vascular cerebral. De-a lungul timpului, cercetătorii au identificat 9.185 de evenimente de boală coronariană și 5.290 de accidente vasculare cerebrale.
Specialiştii au evaluat dieta participanților prin intermediul unor chestionare de frecvență alimentară oferite la începutul studiului, apoi la fiecare patru ani.
Cercetătorii au calculat aportul de avocadoprin intermediul unei întrebări despre cantitatea și frecvența consumării acestuia. O porție echivalează cu jumătate de fruct, notează dcmedical.ro.