Din cuprinsul articolului
Iată care sunt beneficiile pe care pasta de susan le poate aduce sănătății. Pasta de susan este un tip de unt obținut din semințe de susan care sunt măcinate sub formă de pulbere și prăjite.
Tahini, după cum probabil știi deja, este folosit pe scară largă în bucătăria grecească și din Orientul Mijlociu, dar și în mâncărurile din țările nord-africane.
Tahini provine din semințe de susan măcinate, seamănă cu untul de arahide și are o textură groasă.
Tahini, o sursă excelentă de vitaminele
Deși o singură lingură de tahini conține aproximativ 90 de calorii și 8 g. de grăsime, consumul său, cu moderație, este recomandat pentru pierderea în greutate și pentru o alimentație echilibrată, mai ales pentru persoanele care fac sport.
Pasta din semințe de susan se digerat foarte ușor, chiar și de persoanele care suferă de intoleranță. Organismul îl arde la doar o jumătate de oră de la consum și îl transformă în energie, vitamine și minerale, necesare organismului.
Tahini este o sursă excelentă de vitaminele E, A, precum și de un complex de vitamine B1, B2, B3, B5, B6, biotină și colină. De asemenea, este alcătuit din 20% proteine, ceea ce îl face o sursă de proteine mai mare decât laptele, fasolea și migdalele.
Conține cantități mari de metionină, un aminoacid esențial, și lecitină, care reduce nivelul de grăsimi din sânge și protejează împotriva toxinelor din mediul extern, cum ar fi nicotina.
În cele din urmă, este bogat în minerale, cum ar fi magneziu, potasiu, fier, fosfor și este considerat una dintre cele mai bune surse de calciu, potrivit Pro News.