Asociația de Algeziologie din România, în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie “Gr.T. Popa” Iași și compania de comunicare medicală Houston NPA organizează cea de-a doua ediție a Congresului Național de Durere și a XXIII-a ediție a Zilelor Medicamentului. Evenimentul este găzduit de Centrul de Conferințe “Cuza” din cadrul Hotelului Unirea – Iași, în perioada 8 – 10 mai 2014.
Și în acest an Asociația Internațională pentru Studiul Durerii (IASP) a lansat o temă principală de cercetare și dezbatere pentru toți specialiștii implicați în studiul și tratamentul durerii, anul 2014 fiind dedicat “durerii în sfera oro-facială”. Congresul Național de Durere presupune o sesiune specială pentru dezbaterea actualităților în tratamentul acestui tip de durere.
Programul științific al evenimentului mai cuprinde sesiuni dedicate farmaciștilor – joi 8 mai, o sesiune specială pentru studenți și rezidenți-sâmbătă 10 mai, precum și mai multe sesiuni dedicate medicilor din diferite specialități programate pentru vineri 9 mai. Programul integral al evenimentului poate fi accesat pe www.algezio.ro
Congresul Național de Durere este un eveniment naţional interdisciplinar, creditat EMC, EFC și OAMMGR la care sunt asteptați 200 de farmaciști, studenți și medici interesați de studiul și managementul durerii, din specialitățile: medicină de familie, reumatologie, neurologie, ginecologie, oncologie, pediatrie, medicină internă, stomatologie.
Experții din domeniul algeziologiei, membri sau colaboratori ai Asociației de Algeziologie din România, s-au situat în mod constant în fruntea inițiativelor și a programelor care atrag atentia comunității medicale și autorităților asupra necesității definitivării unor reglementări specifice în domeniul tratamentului durerii cronice în România. Ca de fiecare dată, în cadrul manifestărilor științifice ocazionate de Congresul Național de Durere, specialiști din întreaga țară se vor reuni la Iași pentru a dezbate aspecte legate de cercetarea în domeniul durerii orofaciale, noutăți terapeutice, dar și elaborarea unor programe în colaborare cu autoritățile din sănătate, care să asigure pregătire tuturor medicilor în tratamentul durerii și dezvoltarea unor strategii pentru facilitarea accesului la tratament pentru toți pacienții cu durere acută sau cronică.
“În Romania există înca multă durere fizică și socială insuficient tratată de către medici și ignorată de către factorii politici de decizie“, a declarat prof. emerit dr. Ostin C. Mungiu, fondator și preşedinte de onoare al Asociaţiei de Algeziologie din România, coordonator al comitetului științific al Congresului. Prof. Mungiu este cunoscut pentru introducerea studiului durerii în universităţi, inventarea termenului „algeziologie”, introducerea Noii Legi a Opioidelor și pentru utilizarea medicamentelor pe bază de opiu în tratarea durerilor cronice.
Ca noutate, în acest an Congresul include o sesiune specială dedicată terapiilor complementare în managementul durerii, precum și o sesiune dedicată tratamentului durerii în îngrijirile paliative.
Printre lectorii care au confirmat deja participarea se numără: prof. dr. Șandor Vlaicu – UMF “Iuliu Hațieganu” Cluj, prof. dr. Monica Hăncianu, conf. dr. Veronica Bild, șef lucr.dr. Monica Neamțu – Facultatea de Farmacie “Gr.T.Popa” Iași, șef lucr. dr. Bogdan Ionel Tamba, șef lucr.dr. Magdalena Leon – UMF “Gr.T.Popa” Iași, prof.dr. Evelina Moraru, prof. Dr. Marin Burlea, conf. dr. Ingrid Miron, conf. dr.Constantin Ailioaie, asist. univ dr. Gabriela Păduraru, șef lucrari Dr. Alina Murgu, – Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” Iași, prof. dr. Ioana Grigoraș, conf. dr Elena Albu, conf.dr.Lucian Miron, dr.Vladimir Poroch, dr.Teodora Alexa – Institutul Regional de Oncologie Iași, conf. dr Gabriela Udrea, farm.dr. robert Ancuceanu – UMF “Carol Davila” București, șef lucr. dr. Elena Rezuș, dr. Anca Codreanu – Sp. Clinic de Recuperare Iași, dr. Ovidiu Mitu, dr.Bogdan Branza, dr.Florin Mitu -Institutul de Boli Cardiovasculare “Prof.Dr. I.M. Georgescu” Iaşi.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…