Ai obiceiul să alegi iaurturile degresate de teamă să nu te îngraşi? Nimic mai greşit, spun specialiştii.
Gary Taubes şi Dr. Peter Attia de la Nutrition Science Initiative ne atenţionează că pentru a înlocui grăsimea din iaurturile degresate se folosesc adidtivi care pot provoca rezistenţă la insulină –una dintre cauzele obezităţii.
Cei doi experţi spun că acelaşi lucru este valabil şi în cazul altor alimente fără grăsimi.
,,Bicarbonatul, pâinea sau sosurile de paste sunt adăugate în produsele fără grăsimi pentru a îmbunătăţi gustul. Aşa că cel mai bine e ca atunci când vezi un produs pe care scrie fără grăsimi sau sărac în grăsimi, evită-l! Mai puţine grăsimi înseamnă de fapt, mai mult zahăr”, spune dr. Attia.
Grăsimea din lactate este una dintre cele mai bogate surse de acid linoleic conjugat (CLA), care ajută la arderea depozitelor de grăsime din corp. În plus, laptele integral este o sursă vitală de vitamine liposolubile.
,,Recomand iaurtul cu până la 4% grăsime şi laptele cu până la 2% grsăime”, spune şi nutriţionistul Bogdan Guinea.