Planta cu proprietăți vindecătoare
Există un condiment care este de-a dreptul miraculos. Pe lângă gustul fabulos pe care îl dă mâncărurilor și salatelor, atunci când este folosit proaspăt sau uscat, cimbrul vine cu o sumedenie de proprietăți vindecătoare.
Aceste calități incontestabile ale cimbrului l-au făcut vedetă în farmacia naturistă. Acum există antibiotice naturale pe bază de ulei de cimbru.
Această plantă miraculoasă este folosită în tratamentul sclerozei multiple, a lupusului, a artritei reumatoide și a fibromialgiei.
Consumul regulat de cimbru va accelera procesele de vindecare în organism, iar efectele sale curative vor fi vizibile în câteva zile.
Preparați un decoct din cimbru, pentru a vă bucura de proprietățile sale uluitoare!
Aveți nevoie de:
- O mână de cimbru (proaspăt sau uscat)
- O ceașcă cu apă fierbinte
- Miere (opțional)
Spălați cimbrul, dacă e proaspăt, și așezați-l într-un castron. Fierbeți apa și când clocotește, turnați-o peste cimbru.
Lăsați câteva minute să infuzeze, după care strecurați. Puteți adăuga miere, dacă doriți să aibă un gust dulce.
Care sunt beneficiile acestei plante:
- Reglează tensiunea arterială
- Vindecă tusea persistentă și bronșita
- Ajută la formarea globulelor roșii
- Tratează oboseala cronică
- Tratează astmul
- Vindecă durerile de gât, laringita
- Alungă amețelile, lupusul și fibromialgia
- Vă scapă de artrita reumatoidă, de scleroza multiplă și ameliorează simptomele tiroidei Hashimoto
Specialiștii în medicină naturistă folosesc cimbrul și uleiul de cimbru pentru toate aceste afecțiuni.