Hrană pentru minte. Acestea sunt cele mai bune alimente pentru un creier activ și sănătos

Hrană pentru minte. Anca Hâncu, nutriționist, a dezvăluit care sunt cele mai bune alimente pentru un creier activ și sănătos.

„Avem nevoie de pește, de pește gras, somon, macrou, sardine, ton. Ajută la procesele de învățare, memorie, dar și la prevenirea declinului cognitiv. Poate să fie pește la cuptor, să poate pune puțin sos de vin – apă cu vin. Sigur că ideal ar fi un pește proaspăt”, a spus Anca Hâncu.

„Uleiul de pește este pentru stimularea poftei de mâncare”, a precizat specialistul în nutriție.

În ceea ce privește fructele de pădure,nutriționistul spune că acestea previn procesele de îmbătrânire. „Citricele sunt bogate în vitamina C și luptă cu radicalii liberi. Semințele de dovleac sunt bogate în fier, magneziu, previn migrenele, dar și depresia”, a subliniat Anca Hâncu. Declarațiile au fost făcute de Anca Hâncu la „Neatza cu Răzvan și Dani”, emisiune difuzată la Antena 1.

De ce să nu bei imediat cafea sau ceai negru după ce ai mâncat spanac, ouă sau ficat

„Fierul vine din două tipuri de surse, vegetale sau animale. Cele animale se absorb într-o proporție mult mai ridicată, de până la 35%. Cele vegetale, mult mai greu! Femeile tinere au nevoie de mai mult fier. Un necesar crescut mai au tinerii, adolescenții și cei care fac sport. Diagnosticul unei carențe de fier sau anemie va fi pus de medic. Nu luați suplimente de fier pentru că vi se pare că sunteți mai obosiți, poate mai palizi”, a spus Anca Hâncu, doctor în nutriție.

„Vegetale bogate în fier… în primul rând, spanac, broccoli, după vorbim de leguminoase, aici avem fasole, linte, năut, vorbim de oleaginoase, avem migdale, caju, fistic”, a precizat Anca Hâncu, adăugând: „Dacă vrem să mergem pe varianta dulce, putem combina smochinele, caisele deshidrate cu o sursă de vitamina C (kiwi, portocale).”

„Când mâncam spanac, de exemplu, sau acele surse de carne, ou, ficat, să nu consumăm cafea, ceai negru sau verde, pentru că împiedică absorbția fierului. De asemenea, brânza nu se va combina cu spanacul, pentru că poate împiedica absorbția fierului”, a spus Anca Hâncu.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

9 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

9 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

10 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

10 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

10 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

11 ore ago

Citeste si: