Hrană pentru minte. Acestea sunt cele mai bune alimente pentru un creier activ și sănătos

Hrană pentru minte. Anca Hâncu, nutriționist, a dezvăluit care sunt cele mai bune alimente pentru un creier activ și sănătos.

„Avem nevoie de pește, de pește gras, somon, macrou, sardine, ton. Ajută la procesele de învățare, memorie, dar și la prevenirea declinului cognitiv. Poate să fie pește la cuptor, să poate pune puțin sos de vin – apă cu vin. Sigur că ideal ar fi un pește proaspăt”, a spus Anca Hâncu.

„Uleiul de pește este pentru stimularea poftei de mâncare”, a precizat specialistul în nutriție.

În ceea ce privește fructele de pădure,nutriționistul spune că acestea previn procesele de îmbătrânire. „Citricele sunt bogate în vitamina C și luptă cu radicalii liberi. Semințele de dovleac sunt bogate în fier, magneziu, previn migrenele, dar și depresia”, a subliniat Anca Hâncu. Declarațiile au fost făcute de Anca Hâncu la „Neatza cu Răzvan și Dani”, emisiune difuzată la Antena 1.

De ce să nu bei imediat cafea sau ceai negru după ce ai mâncat spanac, ouă sau ficat

„Fierul vine din două tipuri de surse, vegetale sau animale. Cele animale se absorb într-o proporție mult mai ridicată, de până la 35%. Cele vegetale, mult mai greu! Femeile tinere au nevoie de mai mult fier. Un necesar crescut mai au tinerii, adolescenții și cei care fac sport. Diagnosticul unei carențe de fier sau anemie va fi pus de medic. Nu luați suplimente de fier pentru că vi se pare că sunteți mai obosiți, poate mai palizi”, a spus Anca Hâncu, doctor în nutriție.

„Vegetale bogate în fier… în primul rând, spanac, broccoli, după vorbim de leguminoase, aici avem fasole, linte, năut, vorbim de oleaginoase, avem migdale, caju, fistic”, a precizat Anca Hâncu, adăugând: „Dacă vrem să mergem pe varianta dulce, putem combina smochinele, caisele deshidrate cu o sursă de vitamina C (kiwi, portocale).”

„Când mâncam spanac, de exemplu, sau acele surse de carne, ou, ficat, să nu consumăm cafea, ceai negru sau verde, pentru că împiedică absorbția fierului. De asemenea, brânza nu se va combina cu spanacul, pentru că poate împiedica absorbția fierului”, a spus Anca Hâncu.

Recent Posts

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

8 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

8 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

9 ore ago

Medicii sunt în alertă: temuta gripă australiană H3N2 a ajuns în Europa! LISTA simptomelor

Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…

9 ore ago

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

9 ore ago

Citeste si: