Oamenii de știință au descoperit un nou hormon care aduce aceleași beneficii ca exercițiile fizice: stimulează metabolismul și împiedică creșterea în greutate cauzată de dietele bogate în grăsimi.
Studiul publicat în revista Cell Metabolism a scos la iveală că hormonul MOTS, descoperit de curând, crește sensibilitatea la insulină permițând corpului să proceseze mai eficient zahărul.
Insulina este un hormon care ajută la transportarea glucozei în sânge. Rezistena la insulină apare când nivelul gucozei este crescut o lungă perioadă de timp, crescând toleranța organismului la insulină cauzând dibet de tip 2.
Hormonul MOTS țintește țesutul muscular și inversează rezistența la insulină.
“Acesta este un pas major în identificarea unui nou tratament pentru boli precum diabetul”, spune dr. Pinchas Cohen, coordonatorul studiului.
Oamenii de știință au injectat hormonul șoarecilor de laborator care au fost hrăniți cu alimente bogate în grăsimi. Deși, în mod normal, o astfel de dietă ar fi dus la obezitatea, injecțiile cu hormoni au împiedicat creșterea în greutate și au inversat rezistența la insulină.
Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…