Tiroida este o glandă de dimensiuni mici, cu formă de fluture, situată în spatele mărului lui Adam și are un rol vital în controlarea ritmului energiei necesare organismului.
Tiroida poate fi afectată, fără ca bolnavii să știe acest lucru. Însă există simptome clare, care trebuie să ne pună pe gânduri. Așadar, gândește-te la următoarele:
Dacă ați răspuns cu DA la cel puțin 5 întrebări, s-ar putea să suferiți de o afecțiune a tiroidei. Milioane de oameni în lume au aceste probleme de sănătate, iar 60% dintre ei nu știu sau nu au fost corect diagnosticați.
Dacă aveți probleme cu tiroida, vă puteți îngrășa! Există soluții de a echilibra hormonii în mod natural și de a stopa îngrășarea.
Problemele tale cu kilogramele pot avea legătură cu tiroida. Îngrășarea semnifică un nivel scăzut de hormoni tiroidieni, hipotiroidie, iar un nivel prea mare se numește hipertiroidie și atunci poți slăbi chiar dacă mănânci mult, fiindcă tiroida produce mai mulți hormoni decât îți trebuie.
Care sunt simptomele afecțiunilor tiroidiene, în afară de îngrășare
Semne ale hipertiroidiei
Ce este de făcut
Tratamentul pentru bolile de tiroidă este mai mult decât necesar și oprește procesul de îngrășare, te echilibrează hormonal, te ajută să-ți recapeți energia și starea de sănătate va fi vizibil îmbunătățită.
Vestea bună este că există multe soluții care te ajută în afecțiunile tiroidei. Una dintre acestea este un mineral important: iodul.
Iodul te ajută să nu te mai îngrași
Pentru tiroidă, este unul dintre cei mai importanți nutrienți. Are un rol vital în formarea unui hormon important, tiroxina. Acesta are ca acțiune creșterea metabolismului bazal și are rol în procesele morfogenetice, de creștere și diferențiere celulară și tisulară. Această acțiune se manifestă foarte pregnant la nivelul sistemului nervos.
Hormonul acesta susține sănătatea sistemului osos, dar și a sistemului nervos.
Carența de iod este frecventă și este una din principalele cauze ale afecțiunilor tiroidei, mai ales a hipotiroidiei, care duce la îngrășare, oboseală, probleme digestive și neurologice.
Care sunt cele mai bune surse de iod
Cum organismul nu produce singur iod, trebuie asimilat din alimente. Care este cea mai bună și mai bogată sursă
Algele marine sunt o sursă excepțională de iod. De asemenea, conțin vitamine, minerale, fibre, aminoacizi esențiali, acizi grași Omega 3. Ori de câte ori aveți ocazia, consumați alge: gustare, supe, salate și smoothie-uri verzi, cu alge.
Iată o variantă foarte bună, un smoothie verde delicios și plin de vitamine și iod:
Frunze de spanac, un măr verde, jumătate de avocado, apă de cocos, alge. Totul se amestecă și se bea, de preferat dimineața.
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…