Horațiu Moldovan și Nelu Tătaru, vești bune pentru români. Este evidentă descreșterea cazurilor de infectare cu noul coronavirus
Profesorul și secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Horațiu Moldovan, vine cu noi informații legate de evoluția pandemiei de coronavirus.
Horațiu Moldovan a declarat că din cifrele oficiale reise că România a trecut de perioada critică. El a menționat că vom putea pleca în concedii, respectând în continuare măsurile de prevenție. „Suntem pe pantă descendentă, în ultimele zile s-a constatat o clară descreștere de la zi la zi. Sunt 166 de pacienți la terapie intensivă, doar 20% sunt ventilați mecanic”, a spus Moldovan.
„Întrebat în legătură cu teoria medicului italian că virusul nu mai există – afirmație care a generat o serie de controverse – secretarul de stat în MS a afirmat că este evident că și România se află într-o zonă mai confortabilă a evoluției virusului, care se suprapune cu evoluția sezonieră a infecțiilor virale respiratorii.
”Ne așteptăm în sezonul cald, prin similitudine cu alte afecțiuni virale, să avem o virulență scăzută a acestei epidemii. Ne punem problema dacă ne vom confrunta cu o revenire a unui număr mai important de infectări după sezonul cald. Urmează probabil o diminuare semnificativă a acestor infecții”, a explicat secretarul de stat”, potrivit digi24.ro.
Pe de altă parte, Horațiu Moldovan a punctat că aglomerările reprezintă cel mai mare risc și că, de aceea, trebuie să păstrăm distanța socială.
De asemenea, Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat marţi seara, la TVR1, că ne aflăm pe o pantă descendentă a îmbolnăvirilor cu COVID -19, el remarcând şi faptul că sunt din ce în ce mai puţine cazuri grave, la fel cum şi transmiterea comunitară a virusului este scăzută, iar numărul testele efectuate în întreaga ţară s-a redus.
„Suntem pe o pantă descendentă, având un număr de cazuri noi din ce în ce mai mic de la o zi la alta. Avem de patru-cinci săptămâni aproximativ 200 de cazuri la terapie intensivă. Cazurile grave sunt din ce în ce mai puţine, cele care stau pe ventilaţie mecanică”, a spus Tătaru.
El a menţionat că transmiterea comunitară este scăzută în ultima perioadă, existând „focare în corpul medical, în căminele de bătrâni, în instituţiile cu pacienţi neuropsihici, în rândul celor care îngrijesc”.
După decesul lui Silviu Prigoană, Adriana Bahmuțeanu, mama celor doi copii pe care îi are…
Moartea lui Silviu Prigoană a fost un șoc pentru familia și apropiații săi, generând un…
Luna decembrie aduce vești excelente pentru trei zodii norocoase care vor experimenta câștiguri financiare spectaculoase.…
Horoscop Urania 16-22 noiembrie 2024. Astrologul Urania dezvăluie care sunt zodiile ce vor întâmpina posibile…
Problemele de memorie nu trebuie ignorate, mai ales când apar frecvent și afectează calitatea vieții.…
Vârsta la care o femeie experimentează prima menstruație, cunoscută sub numele de menarhă, poate oferi…