Din cuprinsul articolului
Hipotiroidism: Verificați ACEST simptom de dimineață devreme; monitorizați modelul somn-veghe pentru deficiențe de hormoni tiroidieni.
Tiroida este o glandă în formă de fluture situată deasupra claviculei responsabilă de reglarea funcției metabolismului. Hormonul secretat de această glandă procesează alimentele și le transformă în energie.
Cu toate acestea, atunci când glanda nu reușește să producă niveluri suficiente de hormon tiroidian, rezultă hipotiroidism. Dacă este lăsată netratată, poate modifica modul în care nervii transportă informații către și de la creier către alte părți ale corpului.
Consecințele sale pe termen lung includ boli de inimă sau factori de risc pentru boli de inimă, cum ar fi hipercolesterolemia (colesterol ridicat). Datorită absenței simptomelor proeminente, adesea nu este diagnosticată. Dar există un semn care poate fi observat devreme.
Hipotiroidismul se poate manifesta în mai multe moduri, cum ar fi:
1. Concentrare slabă
2. Răguşeală
3. Față umflată
4. Constipatie
5. Creștere în greutate
6. Piele uscată
7. Gânduri și mișcări lente
8. Excesul de sensibilitate la frig
8. Letargie
10. Oboseală care amorțește oasele
Oboseala care amorțește oasele este cel mai vizibil simptom al nivelurilor scăzute ale tiroidei din organism. Poate progresa treptat pentru a vă împiedica să puteți ridica capul de pe pernă în fiecare dimineață. Potrivit WebMD, afecțiunea poate chiar perturba somnul făcând corpul să se simtă rece, declanșând dureri musculare și articulare.
Potrivit unui studiu publicat în Journal of Thyroid Research, hipotiroidismul ar putea afecta și apetitul. Poate duce la o poftă de carbohidrați, ca urmare a nivelurilor scăzute de energie și a oboselii.
Este hipotiroidismul prevenit? Din păcate, hipotiroidismul nu poate fi prevenit. Prin urmare, cel mai bun mod de a face acest lucru este să fii atent la semnele de avertizare și să verifici la timp nivelul hormonilor. Cunoscut ca testul funcției tiroidiene, are legătură cu nivelurile de tiroxină (T4) și hormoni (TSH) din sânge.
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…