Din cuprinsul articolului
Hipotensiunea arterială este o afecțiune legată de inimă, care se referă la tensiune arterială scăzută. În cele mai multe cazuri, hipotensiunea poate avea simptome puține sau deloc. Cu toate acestea, în cazurile severe, tensiunea arterială scăzută poate pune viața în pericol.
La fel ca majoritatea bolilor acute, tensiunea arterială scăzută poate fi vindecată printr-o dietă potrivită, antrenamente regulate și un stil de viață sănătos. Superalimentele au câștigat multă atenție în ultimii ani pentru numeroasele lor beneficii pentru corpul uman. În acest articol, discutăm despre câteva superalimente despre care s-au dovedit că cresc tensiunea arterială scăzută.
Cafeaua este o băutură superalimentară plină cu diverse beneficii. Cafeaua promovează creșteri instantanee ale tensiunii arteriale. Acest lucru îl face un superaliment ideal dacă doriți să vă creșteți rapid tensiunea arterială.
Ouăle sunt o sursă excelentă de acid folic, vitamina B12, fier, proteine și diferiți alți nutrienți care au fost direct legați de îmbunătățirea tensiunii arteriale. De fapt, ouăle pot fi benefice în ameliorarea altor afecțiuni legate de inimă, cum ar fi anemia etc.
Produsele lactate sunt o sursă excelentă de vitamina B12, acid folic și proteine pentru vegetarieni. Toți acești nutrienți ajută la creșterea tensiunii arteriale scăzute, potrivit NdTV.
Stafidele sunt o completare excelentă pentru dieta dumneavoastră, indiferent dacă aveți hipotensiune sau hipertensiune. Stafidele sunt abundente în potasiu și antioxidanți, făcându-le ideale pentru dieta ta.
Nucile sunt o sursă excelentă de nutrienți care ajută la creșterea tensiunii arteriale. Nutrienții precum acidul folic, fierul, potasiul și așa mai departe, sunt abundenți în nuci și ajută la creșterea tensiunii arteriale.
Legumele cu frunze verzi se referă la grupul de legume crucifere. Acest grup de legume include broccoli, spanacul, kale, salata verde, conopida, varza etc. Sunt o sursă excelentă de fier, acid folic și apă.
Leguminoasele se referă la diferite tipuri de linte, năut, fasole și așa mai departe. Leguminoasele sunt o sursă excelentă de acid folic, fier și mulți alți nutrienți care ajută la creșterea tensiunii arteriale scăzute.
Carnea de organe, cum ar fi ficatul, este adesea foarte abundentă într-o varietate de nutrienți. Carnea de organe este bogată în vitamina B12, fier, proteine și diferiți alți nutrienți care ajută la creșterea tensiunii arteriale scăzute.
Peștele gras precum somonul și tonul au diverse beneficii asupra organismului, unul fiind creșterea tensiunii arteriale. Peștele gras a fost direct legat de îmbunătățirea sănătății generale a inimii. De asemenea, sunt bogate în grăsimi omega-3 care pot îmbunătăți absorbția vitaminei B12.
Puiul este o sursă excelentă de proteine, vitamina B12 și diferiți alți nutrienți care măresc tensiunea arterială. Alimentele din carne de pasăre pot fi esențiale pentru dieta zilnică a unei persoane care are tensiunea arterială scăzută.
Măslinele sunt o sursă excelentă de vitamina E, cupru, fier și diferiți alți nutrienți care cresc tensiunea arterială. De asemenea, pot fi adăugate în dieta dumneavoastră sub formă de ulei de măsline.
În concluzie, doar dieta ta poate îmbunătăți semnificativ tensiunea arterială. Alături de aceste alimente, vă încurajăm, de asemenea, să includeți exercițiile în rutina dumneavoastră. Exercițiile fizice regulate ajută la absorbția mai bună a acestor nutrienți benefici. De asemenea, evitați să beți și să fumați, deoarece acestea ar putea reduce capacitatea corpului dumneavoastră de a absorbi acești nutrienți folositori.
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…