Hipoglicemia este o complicație serioasă a diabetului de tip 2, care poate avea un impact major asupra calității vieții. Studiile arată că hipoglicemia severă este mai frecventă la vârste mai înaintate, aproximativ dublându-se cu fiecare deceniu de viață după vârsta de 60 de ani.
Cu toate acestea, hipoglicemia poate să apară și la persoanele care nu au diabet zaharat. Practic, în cazul unui diabetic, hipoglicemia apare atunci când organismul produce prea multa insulină. Dacă însă o persoană nu are diabet zaharat, hipoglicemia se poate produce atunci când organismul nu poate stabiliza nivelul zahărului din sânge. De exemplu, un astfel de episod poate să apară după o masă consistentă. Trebuie să reținem că hipoglicemia se produce atunci când nivelul glucozei prezente în sânge scade dincolo de valoarea de 70 mg/dl.
Cum recunoști hipoglicemia:
Simptomele hipoglicemiei severe sunt: convulsii, comă.
Cu toate acestea medicii atenționează asupra faptului că nu este obligatoriu ca hipoglicemia să fie însoțită de simptome.
Specialiștii spun că hipoglicemia poate fi reactivă sau non-reactivă și fiecare tip are cauze diferite. Astfel, hipoglicemia reactivă apare la câteva ore după masă, iar organismul produce prea multă insulină, ceea ce duce la glicemia reactivă. Dacă o persoană are hipoglicemie reactivă, este posibil să aibă un risc mare pentru a face diabet zaharat. Hipoglicemia non-reactivă nu este asociată cu mesele și poate să aibă loc din pricina existenței unei boli.
Factorii de risc ai hipoglicemiei sunt:
Care sunt cauze hipoglicemiei:
De ce faci hipoglicemie și nu ai diabet zaharat:
Hipoglicemia în lipsa unui diagnostic de diabet zaharat se poate întâmpla atunci când: există alte probleme de sănătate, persoana în cauză este obeză, în familie există un istoric de diabet zaharat. De asemenea, persoanele care au prediabet au un risc crescut pentru hipoglicemie. Risc crescut de hipoglicemie au și bolnavii cu insuficiență hepatică, persoanele care sunt diagnosticate cu afecțiuni hepatice, doamnele care au sindromul ovarelor polichistice.
După severitatea manifestărilor există 3 tipuri de hipoglicemii:
Medicii avertizează că atunci când hipoglicemia diabetică nu este tratată corect și repede pot să apară semne și simptome ale hipoglicemiei severe, iar persoana trebuie dusă la spital.
Vă simțiți mai bine atunci când sunteți în aer liber - chiar dacă este vorba…
Horoscopul zilei de sâmbătă, 16 noiembrie 2024, spune că cele mai multe zodii văd o…
Peste 3.600 de euro pe locuitor au fost cheltuiţi în medie, în anul 2022, în…
Cancerul pulmonar este o boală atât de periculoasă, de aceea prevenirea și conștientizarea simptomelor sale…
V-ați întrebat vreodată câte pesticide sunt ascunse în acele mere frumoase și strălucitoare pe care…
Ați observat vreodată că anumite numere apar mereu și mereu în viața dumneavoastră? Poate că…