Sari la conținut

Hiperuricemia: nivelurile ridicate de acid uric în organism pot duce la multe boli. Simptome la nivelul oaselor și articulațiilor

acidul uric
Sursă foto: pixbay.com

Efectele hiperuricemiei: ce se întâmplă când ai prea mult acid uric în organism

Dacă nu sunt tratate, nivelurile ridicate de acid uric pot duce în cele din urmă la leziuni permanente ale oaselor, articulațiilor și țesuturilor, boli de rinichi și boli de inimă.

Alte câteva probleme sunt:

1. Guta

Cunoscuta si sub denumirea de artrita gutoasă, boala apare din cauza unei scaderi accentuate a nivelului de acid uric. Experții spun că guta poate apărea ca atacuri izolate, sau erupții care apar pe o perioadă.

Healthline spune că guta poate afecta orice articulație din corpul tău, dar erupțiile apar adesea mai întâi la degetul mare de la picior. Picioarele, gleznele, genunchii și coatele sunt, de asemenea, locuri comune ale gutei. Afecțiunea provoacă dureri severe la nivelul articulațiilor, rigiditate, dificultăți de mișcare a articulațiilor afectate, umflare și roșeață și chiar articulații deformate

2. Guta tofacee

Aceasta este o ramură a gutei care se întâmplă atunci când cristalele de acid uric formează aglomerări numite tofi. Aceste bulgări dure, care se găsesc sub piele și articulații, agravează durerile articulare și, în timp, vă afectează articulațiile sau vă comprimă nervii.

3. Pietre la rinichi

Neglijarea cristalelor de acid uric poate provoca o acumulare de pietre la rinichi, care sunt extrem de dureroase. Dacă aveți și o infecție la rinichi, este posibil să aveți febră sau frisoane.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel