Sari la conținut

Hipertensiune arterială. Un medic a dezvăluit ce fructe o reduc cel mai repede

Sursă foto: Getty Images

Hipertensiune arterială. „În fiecare oră, peste 1.000 de oameni mor din cauza accidentelor vasculare cerebrale şi a atacurilor de cord. Majoritatea acestor decese sunt cauzate de hipertensiune arterială şi cele mai multe ar fi putut fi prevenite”, a declarat Dr. Tom Frieden, Preşedinte şi CEO, Resolve to Save Lifes.

La ora actuală, hipertensiunea arterială afectează 1 din 3 adulţi din întreaga lume. Această condiţie obişnuită, mortală, duce la accident vascular cerebral, atac de cord, insuficienţă cardiacă, leziuni renale şi multe alte probleme de sănătate, se arată într-un raport OMS.

O dietă sănătoasă, renunţarea la fumat şi sportul ajută la scăderea tensiunii arteriale.

pepene scade tensinea arteriala
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Și fructele pot scădea hipertensiunea arterială. Un medic a dezvăluit care sunt acele:  Pepenele verde, fructele de aronia, catalogate drept cele mai sănătoase fructe de pe Pământ și afinul. Aceste trei fructe vor ajuta la scăderea tensiunii arteriale, precum și la întărirea pereților vaselor de sânge.

Fructe care scad rapid tensiunea arterială

„Pepenele verde are efect diuretic, adică elimină excesul de lichid din organism. În plus, are un efect pozitiv asupra peretelui vascular și dilată vasele de sânge. Dintre fructe, se situează pe primul loc în ceea ce privește conținutul de magneziu.

Afinele au si efect diuretic. Datorită acesteia, elimină lichidul, reduce volumul sângelui circulant. Ca urmare, umflarea dispare și presiunea scade. Datorită conținutului ridicat de vitamina C, afinele întăresc pereții vaselor de sânge. Un alt fruct care se descurcă bine cu hipertensiunea arterială este aronia.

„Nu numai că scade presiunea, dar conține și o cantitate imensă de rutină, catechine, quercetină și antociani, care au un efect pozitiv asupra peretelui vascular”, explică dr. Mukhina.
Pentru a obține acest efect, fructele enumerate trebuie consumate proaspete. De asemenea, poți include în dieta ta decocturi sau băuturi din fructe de aronia și afine.

Pentru normalizarea presiunii, se recomandă consumul de sucuri de fructe și legume care conțin potasiu. De exemplu, acest element este prezent în compoziția portocalelor. În plus, sucul de roșii, sfeclă și dovleac sunt potrivite pentru aceleași scopuri.

Principalele obiective în hipertensiune arterială sunt controlul tensiunii arteriale și normalizarea greutății.  Medicii recomandă următoarele:

  • Reduceți consumul de sare.
  • Evitați ceaiul negru și verde puternic, cafeaua și cel mai important – alcoolul. Toate aceste produse provoacă spasme ale vaselor de sânge și cresc volumul de muncă al inimii.
  • Renunță la fumat – nicotina are un efect vasoconstrictor, ceea ce înseamnă că crește tensiunea arterială.
  • Mizați pe mese parțiale – distribuiți-vă dieta zilnică astfel încât să mâncați porții egale de 5-6 ori pe zi. Înainte de a merge la culcare, este mai bine să mănânci o bucată mică de fructe sau să bei un pahar de chefir cu conținut scăzut de grăsimi.
  • Includeți carnea slabă în dieta dvs. – cel mai adesea hipertensiunea apare din cauza înfundarii vaselor de sânge cu plăci de colesterol, care este conținută în carnea grasă și carnea afumată. Puiul, curcanul sau carnea de vită gătite fără ulei sunt cele mai bune alegeri pentru cei care suferă de hipertensiune arterială. Dacă carnea dietetică pare fără gust, fără sare și grăsimi, luați în considerare sucul de lămâie, pătrunjel, mărar sau busuioc, care vor adăuga în siguranță o nouă aromă cărnii.
  • Mănâncă cât mai puține alimente care conțin grăsimi animale: cârnați, grăsimi, unt și ghee.

 

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel