Din cuprinsul articolului
De multă vreme, plantele medicinale au fost mari aliați în lupta împotriva unui număr mare de afecțiuni. Consumul lor trebuie să fie moderat și autorizat de un specialist în sănătate, în funcție de condițiile fiecărei persoane.
De exemplu, există o plantă în special care ajută la controlul hipertensiunii arteriale. „Tensiunea arterială este forța cu care sângele tău împinge împotriva pereților arterelor. De fiecare dată când inima ta bate, aceasta pompează sânge în arterele tale. Tensiunea arterială este cea mai ridicată atunci când inima bate, pompând sânge. Aceasta se numește presiune sistolică. Atunci când inima ta este în repaus, între bătăi, tensiunea arterială scade. Aceasta se numește presiune diastolică”, explică Medline Plus al Bibliotecii de Medicină din SUA.
„Citirea tensiunii arteriale utilizează aceste două numere. De obicei, numărul sistolic este plasat înaintea sau deasupra numărului diastolic. De exemplu, 120/80 înseamnă o presiune sistolică de 120 și o diastolică de 80″, adaugă entitatea.
În mod similar, trebuie remarcat faptul că hipertensiunea arterială nu are simptome, astfel încât singura modalitate de a afla dacă aceste niveluri sunt controlate sau nu este prin controale regulate ale acestei linii.
Atunci când nivelul tensiunii arteriale este ridicat, crește riscul de a suferi un atac de cord, așa că este indicat să adoptați obiceiuri sănătoase pentru a reduce valorile. În acest sens, El Español indică faptul că o plantă precum lavanda ajută la scăderea nivelului tensiunii arteriale.
„Această plantă are proprietăți sedative care, pe lângă faptul că calmează stresul, sunt ideale pentru a scădea tensiunea arterială, mai ales dacă aceasta se datorează unor probleme nervoase. Principiile sale active naturale ajută la stimularea activității celulare și favorizează circulația sângelui prin artere”, se arată pe site. Cum se administrează:
Se prepară infuzia cu o lingură de flori uscate și se lasă la infuzat timp de 10 minute.
De asemenea, puteți inhala aroma uleiului esențial.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…