Din cuprinsul articolului
Hipertensiunea arterială este, de asemenea, cunoscută ca și ucigașul tăcut, deoarece inițial nu prezintă niciun simptom. Hipertensiunea arterială vă expune unui risc mai mare de boli de inimă. Citiți mai departe pentru a afla când ar trebui să vă verificați tensiunea arterială pentru a controla această afecțiune într-un stadiu incipient.
Hipertensiunea arterială se poate datora unei diete nesănătoase, unui stil de viață sedentar, fumatului și altor factori modificabili. Dacă este lăsată necontrolată, această afecțiune vă poate expune la un risc mai mare de boli de inimă.
Prevenirea în timp util este una dintre modalitățile eficiente de a controla efectele secundare legate de această afecțiune. De la a face alegeri mai sănătoase până la a fi atent la simptome, există câteva măsuri de precauție pe care trebuie să le urmați.
Verificarea regulată a tensiunii arteriale joacă, de asemenea, un rol. Poate ajuta la diagnosticarea precoce a hipertensiunii arteriale și vă permite să preluați controlul asupra stării. În momentul în care descoperiți că valorile tensiunii arteriale sunt mari, veți lua toate măsurile de precauție necesare pentru a o ține sub control. Dacă vă întrebați cât de des ar trebui să vă verificați valorile tensiunii arteriale, iată răspunsul.
Dr. Gaurangi Shah explică: „Este indicat ca în cazul copiilor să se realizeze controlul tensiunii arteriale cel puțin o dată pe an, în timp ce o dată pe lună este recomandarea pentru adulți.
Cei care își administrează medicamente antihipertensive își pot verifica tensiunea arterială o dată pe săptămână.
Dar cei care au început medicamente pentru tensiune arterială sau au fost diagnosticați cu pre-hipertensiune arterială ar trebui să își verifice tensiunea arterială mai frecvent, de două ori pe zi, timp de 1 până la 3 luni sau până când tensiunea arterială este complet sub control.”
Dr. Shah sugerează că, în timpul etapei inițiale, cei cu hipertensiune arterială ar trebui să verifice tensiunea arterială de două ori pe zi, adică:
1. Imediat după trezire
2. Seara (valorile tensiunii arteriale de seara/noapte pot fi cu 10 mm mai mari decât valorile de dimineață)
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…