Sari la conținut

Hipertensiune arterială: băutura fierbinte care scade semnificativ hipertensiunea arterială într-o oră

Tensiunea arterială ridicată poate duce la o cascadă de complicații atunci când este lăsată netratată, așa că este imperativă menținerea nivelurilor sub control. Din fericire, s-a dovedit că o băutură scade hipertensiunea în timp de o oră.

Hipertensiunea arterială este un precursor pentru o serie de complicații care pun viața în pericol, inclusiv atac de cord și accident vascular cerebral. Din fericire, modificări ușoare ale stilului de viață pot ajuta la gestionarea, dacă nu chiar la inversarea completă a hipertensiunii. O băutură caldă a demonstrat efecte puternice de scădere a tensiunii arteriale care au fost observate în intervalul de o oră.

Hipertensiunea arterială, cunoscută și sub denumirea de tensiune arterială, este diagnosticată atunci când presiunea sistoică sau diastolică este prea mare.

Împreună, cele două componente alcătuiesc măsurarea tensiunii arteriale totale.

Potrivit Harvard Health, presiunea sistolica este ceea ce inima genereaza atunci cand bate pentru a pompa sange in restul corpului.

Blood Pressure UK explică că este componenta care oferă o indicație mai bună a riscului de a avea un accident vascular cerebral.

Presiunea diastolică, pe de altă parte, se referă la presiunea din vasele de sânge între bătăile inimii.

Diferiți compuși nutriționali pot avea efecte diferite atât asupra tensiunii arteriale diastolice, cât și asupra tensiunii arteriale sistolice.

De asemenea, anumite băuturi, cum ar fi ciocolata caldă, au demonstrat efecte de scădere atât asupra presiunii sistolice, cât și asupra diastolice.

Într-un studiu publicat în West Indian Research Journal, cercetătorii au investigat conținutul de flavonoide a două producții de cacao din Trinidad și Tobago, în încercarea de a determina efectul consumului de cacao asupra tensiunii arteriale.

Un total de treizeci și șase de participanți au fost recrutați pentru experiment, dintre care nouăsprezece erau hipertensivi și șaptesprezece aveau tensiune arterială normală.

Tuturor participanților li s-a înregistrat tensiunea arterială în trei zile separate, folosind monitoare de tensiune arterială ambulatorie – tensiunea arterială a fost înregistrată la fiecare jumătate de oră timp de opt ore.

Rezultatele studiului au fost promițătoare, arătând că doar o singură băutură de cacao ar putea provoca scăderi „destul de mari” ale tensiunii arteriale sistolice și diastolice în rândul persoanelor hipertensive.

Cercetătorii au remarcat: „Pentru ambele cohorte, scăderile medii ale TA au fost dovezi într-o oră de la consumul băuturii de cacao și au fost susținute timp de aproximativ două ore și jumătate până la trei ore.

Studiul a constatat că modificările tensiunii arteriale în cohorta non-hipertensivă au fost mici și nu semnificative.”

Investigații separate care cercetează efectele de scădere a tensiunii arteriale ale ciocolatei au dat rezultatele la flavanoli, care favorizează dilatarea vaselor de sânge.

Cacao este deosebit de bogată în flavonoli, care are atât efecte antioxidante, cât și antiinflamatorii.

Flavonolii scad tensiunea arterială prin promovarea formării de oxid nitric, care ar putea ajuta la reducerea riscului general de boli cardiovasculare.

Healthline subliniază, totuși, că „în timp ce cacao este o sursă excelentă de polifenoli, nu toate produsele care conțin cacao vor oferi aceleași beneficii.

Cea care are cele mai benefice efecte asupra tensiunii arteriale este cacao 100%, deoarece conține cea mai consistentă doză de flavanoli.

În plus, o echipă de cercetători din Suedia a descoperit că ciocolata neagră ar putea fi la fel de eficientă în scăderea tensiunii arteriale ca și medicamentele datorită concentrației sale mari de catechine și procianidine.

Până în prezent, cercetările arată că efectul de scădere al cacaoi asupra tensiunii arteriale este mai semnificativ la persoanele hipertensive decât la persoanele sănătoase.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel