Tensiunea arterială ridicată sau hipertensiunea arterială este o afecțiune gravă, dar poate fi prevenită prin câteva simple modificări ale dietei. Cu toate acestea, consumul prea mult dintr-o anumită băutură ar putea avea efecte îngrozitoare.
Când tensiunea arterială a unei persoane este prea mare, ea pune o presiune suplimentară asupra vaselor de sânge, a inimii și a altor organe, cum ar fi creierul, rinichii și ochii. Tensiunea arterială crescută persistentă poate crește riscul de apariție a unui număr de afecțiuni grave și care pot pune viața în pericol, cum ar fi bolile de inimă. S-a demonstrat că reducerea, sau chiar mai bine, abținerea de la o anumită băutură are beneficii semnificative pentru tensiune.
Alcoolul din cereale fermentate, sucul de fructe și mierea sunt folosite de mii de ani.
Astăzi, băuturile alcoolice sunt consumate în mod regulat în întreaga lume.
Studiile au stabilit asocierea dintre consumul mare de alcool și hipertensiune arterială.
Deși mecanismul prin care alcoolul crește tensiunea arterială rămâne evaziv.
Într-un studiu publicat în Biblioteca Națională de Medicină din SUA, alcoolul și impactul acestuia asupra hipertensiunii arteriale au fost investigate în continuare.
Studiul a analizat mecanismele implicate cu hipertensiunea indusă de alcool și strategiile de control, prevenire sau tratare a creșterii tensiunii arteriale.
Acesta a menționat: „Studii epidemiologice și clinice recente au demonstrat că consumul cronic de etanol (mai mult de trei băuturi pe zi, 30 g etanol) este asociat cu o incidență crescută a hipertensiunii arteriale și un risc crescut de boli cardiovasculare.
Amploarea creșterii tensiunii arteriale la băutorii mari este de aproximativ 5 până la 10 mmHg, cu creșteri sistolice aproape întotdeauna mai mari decât creșterile diastolice.
„Există tot mai multe dovezi că alcoolul inițiază reacții centrale și periferice care, într-o manieră sinergică, au o acțiune hipertensivă. În plus, alcoolul induce un flux simpatic crescut, cel mai probabil legat de secreția hormonului de eliberare a corticotropinei.
Unii anchetatori au sugerat că asocierea dintre alcool și hipertensiune arterială este legată de succesiunea temporală a consumului de alcool și măsurarea tensiunii arteriale.”
Studiul a analizat, de asemenea, strategii pentru controlul, prevenirea și tratamentul hipertensiunii induse de alcool.
Acesta a arătat că o reducere a consumului de alcool este eficientă în scăderea tensiunii arteriale atât la hipertensivi, cât și la normotensivi și poate ajuta la prevenirea dezvoltării hipertensiunii.
Consumatorii intensi care reduc la consumul moderat de alcool își pot scădea tensiunea arterială sistolică cu doi până la patru mm de mercur (mm Hg) și tensiunea arterială diastolică cu unu până la doi mmHg.
Consumatorii mari care doresc să scadă tensiunea arterială ar trebui să reducă lent cantitatea pe care o consumă în decurs de una sau două săptămâni.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…