Din cuprinsul articolului
Hikikomori, afecțiunea de care suferă 1,5 milioane de japonezi. Este un fenomen care se caracterizează prin sindrom de retragere socială, depresie, perioade îndelungate de stres și anxietate, a relevat un sondaj realizat de țară.
Hikikomori a fost definit pentru prima dată în anii 1990 într-o carte scrisă de Tamaki Saito, a raportat Britannica. Ulterior, un sondaj din 2010 a constatat că cel puțin 1,2 milioane din populația țării trăia cu această afecțiune.
Persoanele care s-au confruntat cu această afecțiune se mai numesc și Hikikomori. Este în mare măsură răspândită la adulții tineri care se izolează de ceilalți și se retrag în casele lor luni și chiar ani.
Psihologii atribuie această condiție unei game largi de probleme, cum ar fi cadrele familiale disfuncționale, sistemul educațional extrem de competitiv și solicitant al țării și presiunea constantă asupra tinerilor pentru a-și asigura un loc de muncă bun pentru a menține un anumit standard social, a raportat Economic Times.
Structura familiei tradiționale japoneze a contribuit și ea la explozia din Hikikomori.
Japonia practică evlavia filială, ceea ce înseamnă să arăți respect față de părinți și să ai grijă de ei la bătrânețe. Acest lucru reprezintă oarecum o amenințare la adresa bunăstării mentale și declanșează un sentiment de vinovăție atunci când obligația nu este îndeplinită.
Se pare că cercetătorii încă dezbat dacă acesta este un sindrom cultural sau o tulburare psihologică.
Chiar dacă nu a fost încă definită în mod concludent ca o boală mintală, adesea apare împreună cu episoadele psihologice. Condițiile însoțitoare includ:
Condiția pe scară largă poate provoca prejudicii societății și prin scăderea productivității, dând naștere problemelor de șomaj și probleme demografice precum îmbătrânirea populației și o scădere a ratei natalității.
Unele autorități locale au decis să ia măsuri pentru a-i ajuta pe cei izolați. Se pare că o secție din Tokyo, Edogawa, va organiza evenimente de socializare pe Metaverse pentru a oferi oamenilor șansa de a socializa.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…