Cu toții auzim cât de importantă este hidratarea, indiferent de anotimp medicii spun că trebuie să bem 2 litri pe apă pe zi. Însă de ce este apă atât de necesară organismului și mai ales cum poate contribui ea la menținerea stării de sănătatea puțini știm. Iată care este rolul apei în organismul uman și de ce este vital să fim corect hidratați.
Organismul uman are nevoie de apă pentru a supraviețui, practic fiecare celulă, țesut și organ din corpul tău are nevoie de apă pentru a funcționa normal.
Marea majoritatea a oamenilor au nevoie de 8 pahare de apă pe zi pentru a fi hidratați, însă aceasta nu este o regulă general valabilă. Mai exact, sunt persoane care au nevoie de mai multă apă, de exemplu de 2 litri jumătate de apă. Pentru a afla dacă ai băut suficientă apă este foarte simplu. Verifică urina. Medicii spun că aceasta este un indicator foarte util, mai exact, cu cât urina este mai deschisă la culoare, cu atât starea de hidratare este mai bună.
De asemenea, specialiștii susțin că apa conținută în alimentele solide contribuie la aproximativ o cincime la aportul total de apă. Mai exact, cu cât alimentația este mai bogată în fructe și vegetale, cu atât acest procent crește.
Apa este principalul constituent al corpului uman: în mod normal 60% din greutatea corpului unui bărbat adult și aproximativ 55% din greutatea unei femei aflate la maturitate. Practic, organismul uman depinde de apă pentru a supraviețui.
Este esențial să fii corect hidratat dacă vrei să rămâi sănătos. Zilnic pierzi apă, de exemplu când faci sport, când urinezi, când transpiri, dar și când ești bolnav și ai febră sau când vomiți. Dacă nu înlocuiești apa pierdută, te vei deshidrata și ulterior te vei îmbolnăvi.
Medicii susțin că cel mai important lichid este evident apa. Acesta este esențială pentru funcționarea normală a metabolismului și care furnizează minerale precum calciul, magneziul, fluorul. De asemenea, apă ar fi indicat să acopere minim jumătate din necesarul zilnic de lichide. Pe locul doi, medicii recomandă comandă consumul de ceai. Atenție! Ideal este ca ceaiul să fie consumat fără niciun pic de zahăr. De exemplu, ceaiul verde conține substanțe benefice organismului precum sunt antioxidanții, flavonoide. Și cafeaua este recomandată însă nu în exces. Sunt studii care au arătat că un consum regulat de cafea ar putea contribui la prevenirea bolilor cardiovasculare dar și a diabetului zaharat de tip 2.
De asemenea, apa poate fi găsită și în fructe și legume (de exemplu pepene verde, roșii și salată) și în supă de supă.
Iată câteva beneficii ale consumului de apă:
Horoscop chinezesc pentru finalul lunii noiembrie. Este o perioadă a schimbărilor și o oportunitate pentru…
Ai răcit? Poate simți deja durere în gât, dureri musculare sau tuse seacă, însă, poți…
Premiu oferit pentru EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ. Cine este dr. Șerban Dragosloveanu, omagiat la Gala Capital…
Boala epocii moderne capătă amploare. Este adevărat că adesea uităm că sănătatea noastră este cea…
Medic, despre importanța VITAMINEI D în organism! În ultimii ani, auzim și citim din ce în…
Sănătatea este un fundament al vieții noastre, un fir invizibil care leagă trupul, mintea și…