Hidratarea. De câtă apă avem nevoie? Specialiștii au spus clar: Un litru, doi sau…

Hidratarea. Fără apă, oamenii, animalele și plantele ar pieri. Apa asigura supravietuirea și funcționarea normala a organismului. O hidratare corectă este esențială pentru funcționarea normala a fiecarei celule a corpului, pentru reglarea temperaturii corporale, pentru mentinerea tensiunii arteriale si a sanatatii sistemului nervos. Dar câtă apă trebuie să bem? Răspunsul îl oferă un articol din Huffington Post.

Hidratarea. De câtă apă avem nevoie? Specialiștii au spus clar: Un litru, doi sau…

Hidratarea poate face mai mult pentru sănătatea generală, decât pentru sănătatea pielii.

„Atunci când pielea nu este hidratată corespunzător pe perioade mai lungi de timp, poate accelera procesul de îmbătrânire”, explică Whitney Bowe, dermatolog din New York.

Sursa: Unsplash

„Când pielea este uscată, rezultă inflamația subclinică, ceea ce înseamnă că semnalele microscopice se răspândesc în toate straturile pielii, făcând pielea să îmbătrânească mai repede”, adaugă ea.

Aportul crescut de apă a făcut o foarte mică diferență în hidratarea pielii

Acest lucru poate duce, de asemenea, la compromiterea unei bariere a pielii, acel strat exterior al pielii care acționează ca un fel de armură pentru corp. Când bariera este compromisă, apa se evaporă din piele mai ușor, favorizând deshidratarea. Câteva studii au analizat modul în care apa potabilă acționează asupra pielii, dar au fost dezamăgitoare.

De exemplu, un studiu a arătat că aportul crescut de apă a făcut o foarte mică diferență în hidratarea profundă a pielii. Deși nivelul de hidratare al corpului poate avea un anumit efect asupra pielii, este posibil să nu fie suficient pentru a face vreo diferență notabilă.

Specialiștii sugerează că femeile ar trebui să bea 11,5 căni pe zi

„Chiar dacă ne-am dori să putem desființa toate miturile de pe internet cu privire la beneficiile consumului suplimentar de apă, recunoaștem că nu avem dovezi clare”, spune Bowe.

Asta nu înseamnă că apa nu este importantă pentru piele și cu atât mai mult pentru sănătate, în general. Dar apa nu ar trebui să fie prima soluție când vine vorba de o piele hidratată.

Bowe a recomandat ingrediente prietenoase cu pielea, cum ar fi ceramidele, acidul hialuronic, untul de shea, glicerina și chiar uleiurile, pe timp de noapte, pentru o bună hidratare a pielii.

Câtă apă ar trebui să bem?

Deși cantitatea de apă pe care o bem nu va avea un efect major asupra pielii, hidratarea rămâne esențială pentru organism. Academia Națională de Științe, Inginerie și Medicină din SUA sugerează că femeile ar trebui să bea 11,5 căni pe zi, iar bărbații 15,5 căni (aici intră și apa din alimente, care reprezintă aproximativ 20% din aportul nostru de apă).

Aceste cifre se pot schimba în funcție de zona în care locuim și cât de activi suntem. Alimentația zilnică joacă și ea un rol foarte important în procesul de hidratare a pielii. Pentru un ten hidratat, introduceți în alimentație alimente bogate în vitaminele B și C.

Recent Posts

HOROSCOP 18 noiembrie 2024. Oportunităţi pentru unele zodii!

Horoscopul zilei de luni, 18 noiembrie 2024, aduce schimbări importante pentru cei mai mulți nativi…

2 ore ago

Obiectul pe care NU este bine să-l pui pe noptiera din dormitor. Aduce ghinion şi te poate îmbolnăvi!

Din cauza acestui obiect, multe persoane se aleg cu probleme de sănătate și stări neplăcute,…

3 ore ago

TESTUL rapid care îţi arată dacă ai probleme cardiovasculare

Acest tip de test este utilizat în evaluarea fizică a fluxului sanguin arterial al mâinilor.…

3 ore ago

Alimente și vitamine care pot provoca apariţia pietrelor la rinichi

Pietrele la rinichi, cunoscute si sub denumirile de calculi renali sau litiază renală/urolitiază, sunt mici formaţiuni compuse…

4 ore ago

Scandal după moartea lui Silviu Prigoană. Demers fără precedent făcut de Adriana Bahmuţeanu

După moartea lui Silviu Prigoană, Adriana Bahmuţeanu a cerut emiterea unei ordonanţe preşedinţiale prin care…

4 ore ago

Rafila a găsit explicaţia pentru decesul de la Sp. Târgu Jiu: Lipsă de empatie

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că goana după căutarea în cadru legal a situaţiilor care…

5 ore ago

Citeste si: