Din cuprinsul articolului
În România a fost înregistrat un caz de hepatită acută severă, la un copil de 5 ani. Îmbolnavirea vine în contextul altor 169 de astfel de cazuri, înregistrate în 11 ţări.
Nu este clar deocamdată dacă a existat o creştere a cazurilor de hepatită sau este doar o creştere a gradului de conştientizare a cazurilor de hepatită care apar în ritmul aşteptat, dar nu sunt detectate.
În România, hepatită acută de origine necunoscută a fost identificată la o fetiță de 5 ani din zona București-Ilfov.
Starea copilului este stabilă, deși este internat în continuare, precizează Ministerul Sănătății într-un comunicat. În acest caz nu a fost detectată nici o infecție virală activă, iar markerii pentru boli autoimune au fost negativi.
Fetița nu a călătorit în străinătate și nu are nicio legătură epidemiologică cu alt caz raportat de către OMS Europa.
Medicul Carmen Dorobăț a explicat cum ne putem proteja de această tulpină virală, apărută acum și în România.
„Este vorba de o tulpină virală ce se transmite ușor. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, aproape 77% dintre cazurile studiate par să fie date de un adenovirus, dar care nu a fost încă descris.
El se transmite predominant pe cale respiratorie, dar și prin contact direct, adică supraviețuirea virusului pe fel și fel de obiecte.
Deci, este necesar să ne spălăm pe mâini și să păstrăm distanța, fix ca în cazul COVID. Nu s-a putut pune în evidență o anumită corelație între modul cum se transmite acest virus, pentru a putea să se ia cu exactitate măsurile de prevenire. Trebuie să ținem seama de măsuri de igienă și să evităm pe cât putem aglomerația și colectivitățile închise.
Pentru că este vacanță, trebuie să fim atenți la măsurile de precauție, iar simptomele sunt manifestări digestive și coloratura galbenă a ochilor și urina închisă la culoare, adică se asemănă cu berea. Vârsta maximă până la care s-a evidențiat această hepatită este în jur de 16 ani.
Trebuie să meargă să facă analize micuțului, dacă are simptome, iar la sfatul medicului, împreună cu infecționistul, se vor lua măsuri.”, a declarat medicul Carmen Dorobăț la Realitatea Plus.
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…